Record Guinness: Cel mai mare drapel din lume a fost desfăşurat în Qatar

Cel mai mare drapel din lume, cu o suprafaţă de 101.000 metri pătraţi, a fost desfăşurat luni seară în Qatar, cu prilejul zilei naţionale a acestui emirat arab bogat în rezerve de petrol din sud-vestul Asiei.

371 afișări
Imaginea articolului Record Guinness: Cel mai mare drapel din lume a fost desfăşurat în Qatar

Record Guinness: Cel mai mare drapel din lume a fost desfăşurat în Qatar (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Drapelul, purpuriu cu o margine albă zimţată, care a fost recunoscut de o delegaţie a Cărţii Recordurilor Guinness drept cel mai mare din lume, a fost desfăşurat în localitatea Loussail, o zonă industrială din nordul capitalei Doha.

Drapelul cântăreşte 10 tone şi are o suprafaţă egală cu 19 terenuri de fotbal. Conform cotidianului Al-Sharq, pânza necesară confecţionării sale a trebuit să fie transportată cu trei avioane.

Ţesătura din care a fost confecţionat drapelul va fi reciclată şi utilizată pentru fabricarea a peste 200.000 de ghiozdane, care vor fi distribuite şcolarilor din 60 de regiuni sărace.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici