Red Hot Chili Peppers a ajuns la Bucureşti. Membrii trupei au venit în România cu un avion privat

Membrii trupei Red Hot Chili Peppers, care concertează în premieră în România vineri seară, pe Arena Naţională, au ajuns la Bucureşti joi, în jurul orei 17.58, cu un avion privat, care a aterizat pe Aeroportul Băneasa, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

1290 afișări
Imaginea articolului Red Hot Chili Peppers a ajuns la Bucureşti. Membrii trupei au venit în România cu un avion privat

Red Hot Chili Peppers a ajuns la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit surselor citate, membrii trupei ar urma să plece din România după susţinerea concertului de pe Arena Naţională.

Miercuri, ei au concertat la Zagreb, iar de la Bucureşti vor pleca la Sofia, unde au programat un concert pe 1 septembrie.

Concertul formaţiei Red Hot Chili Peppers, organizat de Emagic, va fi primul eveniment muzical de pe Arena Naţională.

Publicul va avea acces pe stadion vineri de la ora 17.00. Trupele care vor cânta în deschiderea concertului Red Hot Chili Peppers sunt AAAK şi Grimus, cea dintâi urmând să urce pe scenă în jurul orei 18.30. Rockerii americani vor începe concertul după lăsarea întunericului.

Cât vor sta la Bucureşti, muzicienii şi membrii familiilor lor vor mânca numai preparate cu specific american, de care se va ocupa bucătarul trupei.

Totodată, potrivit organizatorilor, staff-ul trupei a solicitat amenajarea unei camere de relaxare în backstage, unde Anthony, Flea, Josh şi Chad să se poată destinde înaintea show-ului. Această cameră pentru meditaţie ("meditation room") nu trebuie să fie sub nicio formă de culoare albastră, însă trebuie să fie cât mai aerisită, luminată natural şi amenajată cu draperii, covoare şi numeroase plante verzi. Din această încăpere nu trebuie să lipsească o măsuţă de cafea, apa plată, berea fără alcool, lumânările parfumate, boluri cu fructe şi legume de sezon, brânzeturi şi prăjituri din orez.

Pe lângă această cameră destinată exclusiv relaxării înainte de concert, trupa mai doreşte două cabine separate, izolate fonic, în care Chad Smith, toboşarul trupei, şi solistul Anthony Kiedis să poată repeta în voie cu o oră înainte de show-ul de pe Arena Naţională.

Concertul formaţiei Red Hot Chili Peppers la Bucureşti face parte din turneul de promovare a celui mai recent material discografic al ei,"I'm With You". Turneul a debutat pe 27 iulie, în SUA, în prezent desfăşurându-se în Europa.

Înfiinţat în urmă cu aproape 30 de ani, de Flea (chitară bas) şi Anthony Kiedis (solist), buni prieteni din copilărie, grupul californian Red Hot Chili Peppers a devenit unul dintre numele majore din muzica rock a anilor 1990.

Trupa a lansat până în prezent 10 albume, debutând cu "The Red Hot Chili Peppers" (1984) şi continuând cu "Freaky Styley" (1985), "The Uplift Mofo Party Plan" (1987), "Mother's Milk" (1989), "Blood Sugar Sex Magik" (1991), "One Hot Minute", "Californication" (1999), "By the Way" (2002), "Stadium Arcadium" (2006) şi "I'm with You" (2011).

Una dintre cele mai de succes trupe din istoria rockului, Red Hot Chili Peppers a vândut mai mult de 70 de milioane de discuri, inclusiv 5 LP-uri premiate de mai multe ori cu discul de platină, şi a câştigat şapte premii Grammy.

Red Hot Chili Peppers au revenit în forţă pe piaţa muzicală în vara acestui an, odată cu lansarea materialului discografic "I'm With You", al 10-lea album de studio din cariera grupului californian, după o pauză de cinci ani şi după plecarea chitaristului John Frusciante.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici