Red Hot Chili Peppers şi Cirque du Soleil, printre marile show-uri din 2012 la Bucureşti

Concertul Red Hot Chili Peppers, spectacolul Cirque du Soleil, dar şi Sensation, cel mai cunoscut eveniment dance din Europa, se numără printre premierele mult aşteptate ale acestui an la Bucureşti.

1221 afișări
Imaginea articolului Red Hot Chili Peppers şi Cirque du Soleil, printre marile show-uri din 2012 la Bucureşti

Red Hot Chili Peppers şi Cirque du Soleil, printre marile show-uri din 2012 la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Trupa Red Hot Chili Peppers va cânta în premieră în România, pe 31 august, Arena Naţională din Capitală. Fanii trupei pot cumpăra bilete pentru concert, acestea fiind disponibile la următoarele categorii de preţuri: 130 de lei (gazon), 275 de lei (Gold Circle), 155 de lei, 185 de lei, 215 lei, 265 de lei, 305 lei, 375 de lei, respectiv 495 de lei.

Înfiinţat în urmă cu aproape 30 de ani, de Flea (chitară bas) şi Anthony Kiedis (solist), buni prieteni din copilărie, grupul californian Red Hot Chili Peppers a devenit unul dintre numele majore din muzica rock a anilor 1990. Red Hot Chili Peppers a revenit în forţă pe piaţa muzicală în vara acestui an, odată cu lansarea materialului discografic "I'm With You", al 10-lea album de studio din cariera grupului californian, după o pauză de cinci ani şi după plecarea chitaristului John Frusciante. Turneul de promovare al acestui album a debutat pe 27 iulie, în SUA, în prezent desfăşurându-se în Europa.

Pe de altă parte, în acest an în România vor veni şi artiştii celebrei companii Cirque du Soleil. Turneul "Saltimbanco" al companiei Cirque du Soleil ajunge, în perioada 8 - 12 februarie, la Bucureşti la Pavilionul Central din complexul Romexpo. Biletele pentru spectacolele Cirque du Soleil au fost puse în vânzare şi au preţuri între 87 şi 437 de lei.

Pornind de la un grup de 20 de artişti de stradă, la începuturile sale din 1984, Cirque du Soleil este în prezent o importantă organizaţie cu sediul în Québec, ce oferă divertisment de înaltă ţinută artistică. Compania are 5.000 de angajaţi, incluzând mai mult de 1.300 de artişti din aproape 50 de ţări diferite. Peste 100 de milioane de spectatori din aproape 300 de oraşe de pe şase continente s-au lăsat uimiţi şi încântaţi până în prezent de Cirque du Soleil. Totodată, se estimează că aproape 15 milioane de oameni vor vedea un spectacol Cirque du Soleil până la sfârşitul anului în curs.

"Saltimbanco" este cel mai longeviv spectacol al Cirque du Soleil şi a fost prezentat începând cu 1992 de nenumărate ori, cu casa închisă, publicului din lumea întreagă (Europa, America de Nord, America de Sud, Australia, Japonia, Noua Zeelandă) - în total peste 11,5 milioane de fani entuziaşti. În 2007, spectacolul a fost readaptat.

Şi cântăreaţa belgiană Lara Fabian va concerta în premieră la Bucureşti, pe 17 martie, la Sala Palatului. Biletele sunt deja disponibile la preţuri între 100 şi 350 de lei.

O legendă a muzicii pop, Lara Fabian a devenit cunoscută pe plan internaţional de la 18 ani, după participarea la Eurovision cu melodia "Croire", unde s-a clasat pe locul al patrulea. A dovedit apoi lumii întregi că are o voce excepţională prin interpretarea unor piese ca "Adagio", "I Will Love Again" şi "Je t'aime". În 2009, a lansat albumul "Toutes les femmes en moi", un tribut pentru 12 artiste, printre care Nana Mouskouri, Celine Dion, Maurane, Dalida, pentru că au ajutat-o să devină la rândul ei o cântăreaţă de succes.

Şi primul spectacol marca Sensation în România - "Ocean of White" - va avea loc pe 21 aprilie, la Romexpo, în Capitală. DJ-i celebri vor mixa o noapte întreagă într-un decor fantastic, într-un show ce combină muzica, dansul, teatrul, jocul de lumini şi efectele pirotehnice. Biletele au fost puse în vânzare, primele 1.000 de locuri în Ring având un preţ special de 175 de lei. După epuizarea acestora, biletele în Ring costă 240 lei. Biletele la categoria Deluxe costă 440 lei, iar la categoria VIP, 770 de lei (incluzând loc rezervat la masă şi un voucher de consumaţie la bar de 100 de lei).

Conceptul Sensation este originar din Amsterdam, unde în fiecare vară se lansează un nou spectacol bazat pe renumitul dress-code "be part of the night, dress în white" (fă parte din spectacol, îmbracă-te în alb n.r.), înainte de a porni în turneu în întreagă lume.

Tot în aprilie, pe data de 7, revine la Bucureşti show-ul "Kings on Ice", cu noi demonstraţii spectaculoase ale unor campioni ai patinajului artistic ce evoluează sub acordurile muzicale ale celebrei viori Stradivarius mânuite de Edvin Marton, la patinoarul "Mihai Flamaropol". Din distribuţia din acest an au fost anunţaţi deocamdată Evgeni Plushenko, Stephane Lambiel şi Brian Joubert. Biletele sunt deja disponibile la preţuri cuprinse între 100 şi 400 de lei.

Anul acesta, B'estfest Summer Camp continuă în acelaşi spaţiu inedit, inaugurat anul trecut, pe malul lacului Pasărea din comuna Tunari de lângă Bucureşti. Printre primii artişti confirmaţi la evenimentul ce are loc între 6 şi 8 iulie se numără Milow şi Andy C, alături de trupa de thrash metal Kreator. Pentru B'estfest Summer Camp, biletul de o zi costă 125 de lei, iar abonamentul, 265 de lei.

Trupa Mötley Crüe va concerta pentru prima dată în România, pe 15 iunie în cadrul festivalului OST Fest, care se mută în 2012, la Zone Arena din Bucureşti şi va avea loc în perioada 15 - 17 iunie. La eveniment, au mai fost confirmate trupele Motörhead şi Dimmu Borgir. Preţurile biletelor pentru fiecare din cele trei zile de festival sunt: 500 lei Tribuna VIP (tribuna acoperită şi catering inclus), 350 lei Fire Circle, 265 lei Tribuna, 120 lei Golden Circle şi 90 lei Gazon. Preţurile abonamentelor valabile pentru toate cele trei zile de festival sunt: 800 lei Tribuna VIP (tribuna acoperită şi catering inclus), 525 lei Fire Circle, 400 lei Tribuna, 200 lei Golden Circle şi 150 lei Gazon.

Controversată, dar şi adulată, trupa Mötley Crüe a reuşit să vândă, de la înfiinţarea sa în 1981 până în prezent, peste 80 de milioane de albume. Mötley Crüe este o trupă de glam metal, care a reuşit să-şi câştige respectul fanilor americani odată cu lansarea primului lor album, "Too Fast For Love". Răsfăţată în America şi aşteptată cu nerăbdare de iubitorii de heavy metal de pe toate continentele, Mötley Crue a marcat istoria anilor '80 cu albume precum "Shout at the Devil" (1983), "Theatre of Pain" (1985) şi "Girls, Girls, Girls" (1987).

Pe lista concertelor din acest an au mai fost confirmate nume ca Tarja Turunen (25 ianuarie - Sala Palatului), Nazareth (27 ianuarie - Hard Rock Cafe, Bucureşti, 28 ianuarie - Casa de Cultură a Studenţilor, Cluj-Napoca) şi Toto Cutugno (29 februarie - Sala Palatului).

Printre artiştii care ar putea veni în 2012 în premieră în faţa publicului din România au mai fost vehiculaţi Bruce Springsteen, Justin Bieber, dar şi trupa britanică Coldplay.

(Material realizat de Laura Mitran, Oana Ghita, life@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici