Reese Witherspoon vrea să facă un film despre păpuşa Barbie

Reese Witherspoon a anunţat că vrea să facă un film despre celebra păpuşă blondă Barbie, iar, în acest sens, actriţa a cumpărat drepturile asupra unei biografii a lui Ruth Handler, femeia care a lansat pe piaţă această jucărie, informează programme-tv.net.

212 afișări
Imaginea articolului Reese Witherspoon vrea să facă un film despre păpuşa Barbie

Reese Witherspoon vrea să facă un film despre păpuşa Barbie

Astfel, actriţa a cumpărat drepturile de adaptare a cărţii lui Robin Gerber "Barbie and Ruth: The Story of the World's Most Famous Doll and the Woman Who Created Her".

Volumul prezintă povestea lui Ruth Handler, care, inspirată de fiica sa Barbara, a creat păpuşa Barbie.

În 1956, Barbara Handler, pe atunci o adolescentă în vârstă de 15 ani, aflată într-o vacanţă în Elveţia, alături de mama ei, Ruth - cofondatoare a companiei de jucării Mattel -, a remarcat o păpuşă, precursoarea lui Barbie, comercializată în magazine sub numele Lili.

Ruth Handler a cumpărat trei păpuşi Lilli şi le-a adus cu ea în California. Trei ani după aceea - pe 9 martie 1959 - a prezentat în premieră mondială versiunea americană a acelei păpuşi, la American International Toy Fair de la New York. Noua păpuşă a fost denumită Barbie, după numele fiicei lui Ruth Handler.

Până când Barbie a împlinit 50 de ani, în 2009, compania Mattel vânduse deja peste 1 miliard de astfel de păpuşi în lumea întreagă, mai ales graţie faptului că noua jucărie "cultiva imaginea unei femei înfloritoare şi sănătoase".

Reese Witherspoon s-a remarcat în filme cu succes de public, precum "Tentaţia seducţiei", "American Psycho", "Ce-nseamnă să fii onest", "Bâlciul deşertăciunilor" şi peliculele din franciza "Blonda de la drept". Actriţa americană a câştigat un premiu Oscar pentru interpretarea lui June Carter-Cash în "Walk The Line", filmul biografic dedicat cântăreţului de country Johnny Cash, din 2005, şi în ultimii ani a preferat să joace în comedii şi pelicule romantice, precum "De Crăciun nu stăm acasă!", "Apă pentru elefanţi" şi "Să fie război/ This Means War".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici