Regal Liviu Ciulei, în această săptămână. Teatrul Bulandra va transmite online trei spectacole ce-l au pe Ciulei drept regizor sau protagonist

5081 afișări
Imaginea articolului Regal Liviu Ciulei, în această săptămână. Teatrul Bulandra va transmite online trei spectacole ce-l au pe Ciulei drept regizor sau protagonist

Regal Liviu Ciulei, în această săptămână. Teatrul Bulandra va transmite online trei spectacole ce-l au pe Ciulei drept regizor sau protagonist

Teatrul Bulandra din Bucureşti dedică această săptămână scenografului, regizorului, actorului şi formatorului de trupă care a fost Liviu Ciulei. Timp de mai bine de un deceniu cât s-a aflat la conducerea Teatrului Bulandra şi ani buni după, în calitatea sa de regizor, Liviu Ciulei a dat o nouă direcţie, a „reteatralizat teatrul" şi a format generaţii întregi de actori, potrivit unui comunicat de presă.

În acest context, Teatrul „Bulandra îi dedică săptămâna lui Liviu Ciulei. Astfel, în perioada menţionată, pe pagina oficială de Facebook a teatrului vor fi prezentate, prin intermediul fotografiilor şi al scrierilor de specialitate, spectacolele puse în scenă de Liviu Ciulei la instituţia de care îi este legat numele. De precizat este faptul că, de-a lungul anilor, a semnat scenografia, a fost actor şi a regizat peste 50 de spectacole. În săptămâna 12-17 mai, Liviu Ciulei este prezentat doar în calitatea sa de regizor.

De asemenea, păstrând obiceiul devenit deja tradiţie de a difuza spectacole online pe pagina oficială de Facebook şi pe site-urile www.bulandra.ro şi www.smarrtradio.ro, Teatrul Bulandra  va prezenta timp de trei zile la rând, de miercuri până vineri, de la ora 19.00 -  filmul documentar „Se repetă... Hamlet" (cu participarea regizorului Liviu Ciulei, redactor: lon Parhon, editor imagine: Sebastian Chelu, scenariul şi imaginea: Corina Tudose, producător: Doina Teodoru) realizat de TVR 2 şi Teatrul Naţional de Televiziune, şi spectacolele „Hamlet" de William Shakespeare (cu Marcel Iureş în rolul titular) şi, respectiv, „Clipe de viaţă", de William Saroyan (cu Gina Patrichi şi Petre Gheorghiu). Cele trei producţii sunt obţinute şi difuzate online cu ajutorul TVR.

Spectacolul „Hamlet" de William Shakespeare a însemnat revenirea regizorului Liviu Ciulei la Teatrul Bulandra în anul 2000, după o absenţă de nouă ani. Din distribuţie fac parte actori precum Marcel Iureş, Victor Rebengiuc, Valeria Seciu, Ştefan Bănică Jr.

Maratonul teatral semnat de Liviu Ciulei se încheie vineri, cu producţia „Clipe de viaţă", de William Saroyan, montat de Liviu Ciulei în anul 1967, în care apare şi în calitatea de actor, alături, printre alţii, de Petre Gheorghiu, Gina Patrichi, Dorin Dron şi Dumitru Furdui.

  • Teatrul Bulandra din Bucureşti dedică săptămâna 11 - 17 mai marelui regizor Liviu Ciulei.
  • Fotografii şi scrieri de specialitate despre cel care a fost director al Teatrului Bulandra vor fi prezentate pe pagina de Facebook a instituţiei.
  • De asemenea, două spectacole de teatru şi un documentar vor fi difuzate pe pagina oficială de Facebook şi pe site-urile www.bulandra.ro şi www.smarrtradio.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici