Regele Mihai şi principesa Margareta, prezenţi la o recepţie găzduită de regina Marii Britanii cu prilejul jubileului ei de diamant - FOTO

Regele Mihai I şi principesa Margareta au participat, vineri, la castelul Windsor, la un prânz oficial oferit de regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii cu ocazia jubileului său de diamant, la eveniment fiind prezente principalele familii regale din lume, dar şi prinţul William şi soţia sa, Kate.

1657 afișări
Imaginea articolului Regele Mihai şi principesa Margareta, prezenţi la o recepţie găzduită de regina Marii Britanii cu prilejul jubileului ei de diamant - FOTO

Regele Mihai şi principesa Margareta (Imagine: Narcis Pop/Mediafax Foto)

Potrivit noblesseetroyautes.com, regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a invitat reprezentanţii monarhiilor la o recepţie organizată la castelul Windsor, pentru a marca jubileul său de diamant.

Toate casele regale au fost reprezentate la eveniment, cu excepţia celor din Spania, Bhutan, Cambodgia şi de sultanatul Omanului.

Alături de regina Elizabeth a II-a, la eveniment, au participat ducele de Edinburgh, ducele şi ducesa de Cambridge, prinţul Harry, ducele de York, prinţesele Beatrice şi Eugenie, contele şi contesa de Wessex.

Această recepţie a permis membrilor familiilor regale să se întâlnească într-o ambianţă care părea foarte relaxată. Ei au schimbat îmbrăţişări, au purtat discuţii informale şi au făcut fotografii oficiale, mai scrie noblesseetroyautes.com.

Prânzul oficial a durat o oră şi jumătate şi a fost precedat de o sesiune foto oficială la care au luat parte regina Elizabeth a II-a şi monarhii celor 26 de ţări prezente la eveniment, se spune pe site-ul familiei regale a României.

Într-o fotografie de grup realizată cu acest prilej, regele Mihai I al României este aşezat chiar în dreapta reginei Elizabeth a II-a, în timp ce în stânga monarhului britanic se află regele Simeon al Bulgariei, se arată pe noblesseetroyautes.com.

Alături de aceştia, tot în primul rând, în fotografie apar împăratul Japoniei, regina Olandei, regina Danemarcei, regele Constantin al Greciei, sultanul din Brunei, regele Suediei, regele Elveţiei, prinţul Hans Adam de Liechtenstein.

Pe rândul al doilea, în spatele reginei Elizabeth a II-a apar: prinţul Albert de Monaco, marele Duce de Luxembourg, regele din Lesotho, regele Albert al II-lea, regele Norvegiei, emirul din Qatar, regele Iordaniei, regele din Bahrein şi regele din Malaysia.

Pe ultimul rând apar prinţul Nasser Mohamed Al-Jaber din Kuweit, primul moştenitor din Abu Dhabi, prinţul Alexandru al Serbiei, regele din Tonga, prinţul moştenitor al Thailandei, prinţesa Lalla Meriem din Maroc şi prinţul Mohammed bin Nawaf bin Abdulaziz Al Saud al Arabiei Saudite.

La această recepţie, regina Elizabeth a II-a a purtat un costum din mătase albă, în timp ce principesa Margareta a purtat un costum de culoare roşie.

După prânzul oficial oferit de regina Elizabeth a II-a la castelul Windsor, regele Mihai şi principesa Margareta au mers la un eveniment patronat de prinţul Charles şi de soţia sa, Camilla, la palatul Buckingham, potrivit stirileprotv.ro.

Seria de evenimente dedicate jubileului de diamant al Reginei Elizabeth a II-a a început oficial în luna februarie, prin comemorarea morţii regelui George al VI-lea. În martie, suverana a început un turneu prin Regatul Unit, în timp ce membrii familiei regale au vizitat statele din Commonwealth.

Jubileul de diamant al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii - împlinirea a 60 de ani de la urcarea pe tron - este sărbătorit, până în iunie, cu fastul propriu casei regale de Windsor, dar şi cu consideraţie în contextul acestei perioade de austeritate.

Principalele momente festive vor avea loc însă de pe 2 iunie, data încoronării reginei, timp de patru zile. În prima zi va avea loc derby-ul Epsom, singurul în care caii reginei nu au fost premiaţi până acum. Duminică, 3 iunie, va avea loc "big lunch" (marele prânz n.r.), când milioane de oameni vor fi în parcuri, pub-uri şi pe străzile regatului. În aceeaşi zi, circa 1.000 de ambarcaţiuni vor oferi pe Tamisa un spectacol grandios, ce nu a mai avut loc de pe vremea regelui Charles al II-lea, din secolul al XVII-lea.

În ziua următoare, 2012 felinare vor fi aprinse succesiv, de la Tonga, din Pacific, până la Londra. Pe acesta din urmă îl va aprinde chiar regina, pe bulevardul Mall ce va fi decorat cu steagurile Regatului Unit. În seara acestei zile, va avea loc şi concertul BBC în faţa palatului Buckingham, la care vor participa cântăreţi britanici celebri, precum Paul McCartney, Elton John, Tom Jones, Robbie Williams şi Shirley Bassey.

Pe 5 iunie, în ultima zi de sărbătoare, va avea loc o slujbă la catedrala Saint-Paul, după care regina se va plimba cu caleaşca pe străzile Londrei şi îşi va face apoi apariţia la balconul palatului Buckingham.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici