Regina Elisabeta şi prinţul Philip sărbătoresc 73 de ani de căsătorie

  • Regina Elisabeta şi Prinţul Philip îşi sărbătoresc cea de-a 73-a aniversare a nunţii.
  • Elisabeta şi Philip-au căsătorit în Westminster Abbey din Londra, pe 20 noiembrie 1947.
  • Palatul Buckingham a făcut publică o fotografie în care regina şi soţul său se uita la o felicitare făcută de strănepoţii lor, copii Ducilor de Cambridge.
1114 afișări
Imaginea articolului Regina Elisabeta şi prinţul Philip sărbătoresc 73 de ani de căsătorie

Profimedia

Regina Elisabeta şi Prinţul Philip îşi sărbătoresc astăzi cea de-a 73-a aniversare a nunţii.
 
Elisabeta, în vârstă de 94 de ani, şi Philip, în vârstă de 99 de ani, s-au căsătorit în Westminster Abbey din Londra, pe 20 noiembrie 1947, la doar doi ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.
 
Pentru a marca aniversarea lor, Palatul Buckingham a făcut publică o fotografie a celui mai longeviv cuplu din istoria milenară a monarhiei britanice. În imagine, regina şi soţul său se uita la o felicitare făcută de strănepoţii lor, prinţul George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis, alături de alte felicitări şi scrisori primite cu ocazia aniversării..
 
Fotografia a fost realizată  de Chris Jackson (Getty Images), la castelul Windsor.
 
Regina Elizabeth a purtat o broşă în formă de crizantemă, făcută din safire şi diamante, pe care o purta în fotografiile făcute la Broadlands, în sudul Angliei, în prima parte a lunii de miere.
 
Cuplul s-a întâlnit prima dată la nunta verişoarei lui Philip, prinţesa Marina a Greciei, cu unchiul reginei Elisabeta, ducele de Kent, în 1934.
 
Logodna lor a fost anunţată oficial pe 9 iulie 1947.
 
La nunta lor au fost invitate două mii de persoane, iar printre cei prezenţi la ceremonie s-au aflat şi regele Mihai I şi mama lui, regina Elena.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici