Regizorul Peter Jackson va primi o stea pe Walk of Fame

Regizorul neozeelandez Peter Jackson va primi o stea pe Walk of Fame din Hollywood, Los Angeles, în cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 8 decembrie.

73 afișări
Imaginea articolului Regizorul Peter Jackson va primi o stea pe Walk of Fame

Regizorul Peter Jackson va primi o stea pe Walk of Fame (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Steaua de pe Walk of Fame dedicată regizorului neozeelandez Peter Jackson, în vârstă de 53 de ani, va fi cea de-a 2.538-a distincţie de acest tip acordată unei personalităţi a cinematografiei mondiale, potrivit contactmusic.com.

La ceremonia de dezvelire a plăcii cu numele regizorului faimos pentru filmele din seriile "Stăpânul Inelelor" şi "Hobbitul" vor participa actorii Orlando Bloom, Evangeline Lily şi Andy Serkis.

Peter Jackson, un fan al povestirilor fantastice ale lui J.R.R. Tolkien, a făcut istorie cu trilogia "Stăpânul Inelelor", devenind primul regizor care a realizat trei filme importante simultan. Anterior a primit critici favorabile pentru lungmetrajul "Heavenly Creatures" (1994), care a obţinut Leul de Argint la Festival de Film de la Veneţia şi o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun scenariu.

Peter Jackson a fost recompensat cu trei premii Oscar, în categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun scenariu adaptat" şi "cel mai bun regizor", pentru "Stăpânul Inelelor: Întoarcerea regelui" (2004). Pentru acelaşi film, Jackson a primit şi un Glob de Aur pentru cel mai bun regizor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici