Regizorul Ron Howard a primit o stea pe Walk of Fame

Cineastul american Ron Howard, autorul unor filme celebre, precum "Cocoon", "Apollo 13", "A Beautiful Mind", "Frost/ Nixon" şi peliculele din seria "Codul lui Da Vinci", a fost recompensat, joi, cu o stea pe Walk of Fame din Hollywood, Los Angeles, informează dailymail.co.uk.

99 afișări
Imaginea articolului Regizorul Ron Howard a primit o stea pe Walk of Fame

Regizorul Ron Howard a primit o stea pe Walk of Fame (Imagine: Facebook)

Artistul american, în vârstă de 61 de ani, a fost recompensat cu cea de-a 2.568-a stea ce a fost dezvăluită, joi, pe Hollywood Walk of Fame din Los Angeles.

Cineastul a venit la ceremonia de dezvelire a stelei însoţit de familia sa, în rândul căreia s-au remarcat soţia, Cheryl, şi fiica Bryce Dallas, dar şi de bunii lui prieteni şi colaboratori Brian Grazer şi Michael Keaton.

Ron Howard, câştigător a două premii Oscar din patru nominalizări, are una dintre cele mai îndelungate cariere de la Hollywood, apărând încă de la vârsta de doi ani ca actor, în filmul din 1956 "Frontier Woman".

La vârsta de şase ani a primit un rol principal în "The Andy Griffith Show", un serial în care a interpretat rolul fiului cel mic al lui Griffith, Opie, timp de opt ani.

Doi ani mai târziu a jucat din nou rolul fiului unui poliţist, de această dată interpretat de Henry Fonda, în serialul dramatic "The Smith Family".

În 1974, la vârsta de 20 de ani, Ron Howard a primit rolul care l-a făcut celebru în televiziune, jucându-l pe Richie Cunningnam în serialul "Happy Days", care a rulat pe micile ecrane nord-americane timp de 10 ani şi în care tânărul Ron a apărut în 171 de episoade.

Ron Howard s-a decis apoi să se orienteze spre regie şi a devenit realizatorul unor filme notabile produse la Hollywood - "Sirena îndrăgostită/ Splash", "Cocoon", "Focul ucigaş/ Backdraft", "Willow", "Departe, departe/ Far And Away", "Apollo 13", "Cum a furat Grinch Crăciunul/ How the Grinch Stole Christmas", "Renăscut din cenuşă/ Cinderella Man", "O minte sclipitoare/ A Beautiful Mind", "Codul lui Da Vinci/ The Da Vinci Code", "Frost/ Nixon", "Îngeri şi Demoni/ Angels & Demons", "Rush: Rivalitate şi adrenalină/ Rush" şi, recent, superproducţia "În inima Mării/ In The Heart Of The Sea".

În 2002, Ron Howard a câştigat două premii Oscar - pentru cel mai bun regizor şi cel mai bun film - pentru lungmetrajul "O minte sclipitoare/ A Beautiful Mind". A fost din nou nominalizat la Oscar, la aceleaşi categorii, cu filmul "Frost/ Nixon", în 2009.

În prezent, cineastul american regizează "Inferno", cel de-al treilea film din franciza "Codul lui Da Vinci", inspirată din romanele scrise de Dan Brown şi care îl are ca protagonist pe profesorul Robert Langdon, interpretat de actorul Tom Hanks.

Alături de o carieră longevivă, Ron Howard are şi una dintre cele mai rezistente căsnicii de la Hollywood. S-a căsătorit în 1974 cu actriţa Cheryl Alley, cu care are patru copii - un fiu, Reed, în vârstă de 28 de ani, gemenele Jocelyn Carlyle şi Page, în vârstă de 30 de ani, şi celebra actriţă Bryce Dallas, în vârstă de 34 de ani, care a putut fi văzut în acest an în filmul "Jurassic World".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici