REPORTAJ: Atmosfera înaintea concertului susţinut de Lady Gaga. Sute de tineri costumaţi excentric au aşteptat ore în şir să intre în Monster Pit

Câteva sute de tineri costumaţi ca personajele din show-urile lui Lady Gaga au aşteptat chiar şi opt ore în Piaţa Constituţiei din Capitală, unde are loc joi seară concertul artistei, pentru a prinde un loc în Monster Pit, spaţiul cel mai apropiat de scenă, dedicat fanilor înfocaţi.

2170 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Atmosfera înaintea concertului susţinut de Lady Gaga. Sute de tineri costumaţi excentric au aşteptat ore în şir să intre în Monster Pit

REPORTAJ: Atmosfera înaintea concertului susţinut de Lady Gaga. Sute de tineri costumaţi excentric au aşteptat ore în şir să intre în Monster Pit (Imagine: AFP / Arhiva MediafaxFoto)

Joi, în jurul orei 10.00, Bulevardul Unirii din Capitală era mai pustiu ca niciodată, cu garduri din fier ridicate pe marginile trotuarelor şi cu benzile de acces pentru autoturisme blocate de camioane albastre uriaşe. La capătul bulevardului, în Piaţa Constituţiei: scena pe care Lady Gaga urmează să concerteze, joi seară.

În dreptul intrării spre Tribuna 2, câteva sute de tineri stăteau într-un spaţiu delimitat de garduri, sub umbrele portocalii. Mulţi dintre ei au venit costumaţi şi aranjaţi special pentru eveniment - cu picturi pe faţă şi ochelari excentrici -, iar tinerii aminteau de personajele din videoclipurile pe care artista le-a filmat de-a lungul timpului: o tânără cu părul blond platinat purta o vestă de blugi pe care se afla textul inscripţionat cu paiete "Born This Way", un băiat care îşi căuta loc prin mulţime purta cu mândrie un tricou maroniu pe care scria "My Name is Alejandro". Dar piesele de rezistenţă erau sutienele din paiete "home made" şi pantofii cu platforme cu ţinte, purtaţi de fete şi de băieţi. În ciuda căldurii, coafurile cu mult fixativ şi machiajele groase dădeau semne că nu cedează.

Câţiva dintre fanii care îşi aşteptau pass-urile pentru Monster Pit aveau ajutoare de nădejde - mamele şi bunicile care au venit cu plase cu sticle de apă. Elena Dumitraşcu, în vârstă de 65 de ani, stătea pe margine şi îi privea pe fanii care cântau piesele lui Lady Gaga. Era venită cu nepoata ei, Bianca Pană, în vârstă de 20 de ani. Tânăra studiază regia la Londra, dar acolo nu a putut cumpăra bilet la concertul lui Lady Gaga, deoarece acestea s-au vândut foarte repede. Astfel, bunica i-a făcut cadou nepoatei sale un bilet la concertul de la Bucureşti. Pentru că locuiesc la Constanţa, acestea au venit în Capitală în urmă cu două zile şi stau la hotel. "Ea a venit aici de la 5.00 dimineaţa, eu am stat la hotel şi am venit aici să îi iau cizmele, că s-a încălzit", spunea femeia, arătând spre cizmele argintii din plasă şi povestind că nepoata ei şi-a realizat singură ţinuta. "Şi-a făcut singură sutienul din paiete", a zâmbit aceasta.

Răzvan din Iaşi şi Alexandru din Botoşani au ajuns la concert chiar joi. De ziua lui, Răzvan o va vedea pe Lady Gaga, despre care spune că "e diferită" şi de aceea îi place. Răzvan purta un tricou cu chipul artistei, pictat chiar de Alexandru, care a ales să se deseneze pe faţă cu ocazia concertului.

Dacă Răzvan spunea că melodia sa preferată este "Speechless", Alexandru a declarat că preferă "Government Hooker". De altfel, "Government Hooker" făcea parte şi din repertoriul grupului de cinci tineri care cântau, în funcţie de inspiraţia de moment, piese ale artistei.

Printre ei se număra Răzvan Moldovan, de 19 ani, care purta ochelari opaci realizaţi manual din ceea ce, de la depărtare, păreau a fi ţigări. Tânărul a ajuns din Luduş în Bucureşti la 9.00 şi spunea că muzica lui Lady Gaga l-a ajutat să treacă peste evenimente neplăcute din viaţa sa. "Mi-a dat speranţa că se poate", a spus acesta, mărturisind că ochelarii săi au fost inspiraţi de videoclipul "Telephone" al artistei. "Dacă aş întâlni-o pe Lady Gaga... cred că aş rămâne fără cuvinte. Cred că aş îmbrăţişa-o", a spus tânărul.

Mulţimea de fani a stârnit curiozitatea trecătorilor. Turişti cu ghidul României în mână se uitau curioşi la mulţimea de tineri îmbrăcaţi excentric. "Ce se dă aici, sarmale?", a întrebat un angajat al unei firme de salubritate, în timp ce căra un coş de gunoi uriaş, pe rotiţe.

Cântecele şi discuţiile s-au oprit când un membru al organizatorilor i-a anunţat pe tineri că trebuie să se deplaseze spre spaţiul în care urma să li se înmâneze pass-urile pentru zona de la concert rezervată celor aleşi - Monster Pit. Doi câte doi, în ordine, tinerii au alergat către un alt loc de aşteptare, tot între tirurile cu echipamente pentru concert, şi au lăsat în urmă pungi, genţi şi un pantof cu platformă, pierdut în grabă.

În jurul orei 12.00, fanilor dedicaţi li s-au lipit stickere cu numere pe haine, semn că au o şansă să poată intra în Monster Pit. "Numărul nu contează", le repetau cei care le dădeau pass-urile de acces. Fanii concentraţi s-au transformat, după ce au primit stickerele care le dau o şansă pentru a intra în Monster Pit, în tineri fericiţi, dispuşi să facă fotografii cu familia, în faţa gardurilor prin care se va face accesul, de la ora 17.00.

Dacă show-ul artistei se va desfăşura pe una dintre cele mai impresionante scene din istoria muzicii, nici partea de backstage nu va fi mai prejos, urmând să fie amenajată, special pentru artistă şi membrii staff-ului său, o zonă care include peste 50 de cabine. Acesta este cel mai mare backstage amenajat în ultimii ani pentru un artist care a concertat la Bucureşti, potrivit organizatorilor concertului, Emagic.

Oaspete de seamă în culise va fi şi Fozzi, căţelul artistei, care, la rândul său, va avea parte de un tratament special. Lady Gaga şi Fozzi se vor bucura de câteva momente de relaxare în "vanity room" - şedinţe de masaj şi tratamente de înfrumuseţare -, întreaga atmosferă din culise fiind completată cu mai multe buchete de flori albe, fără miros, solicitate în mod expres de cântăreaţă.

În ceea ce priveşte meniul său, este cunoscut faptul că Lady Gaga este adepta unei diete foarte sănătoase, nutriţionistul personal având grijă ca artista să nu depăşească un număr limitat de calorii. Meniul său este alcătuit în mare măsură din salate, peşte şi grătar, bucătarul ei pregătind totul numai din ingrediente organice. De asemenea, Lady Gaga a cerut să aibă la dispoziţie în cabina sa, dar şi la scenă, o gamă variată de băuturi energizante, shake-uri proteice cu multe vitamine, pentru a rămâne în formă pe toată durata concertului.

Accesul publicului la concertul de joi se va face începând cu ora 17.00, pe cele două intrări amenajate pe Bulevardul Libertăţii, dinspre Parcul Izvor şi cea dinspre Bulevardul Regina Maria.

Cea care va deschide concertul divei americane este Lady Starlight, care va urca pe scenă în jurul orei 18.30, iar The Darkness va concerta o oră mai târziu.

Lady Gaga îşi va începe show-ul cu puţin înainte de lăsarea întunericului, promiţându-le fanilor un spectacol cu adevărat grandios: întreaga scenă este construită sub forma unui castel gotic, cu foarte multe turnuri, fiind împânzită cu capcane medievale.

Biletele rămase disponibile pentru concert pot fi achiziţionate în continuare online, de pe www.MyTicket.ro, dar şi din reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Librăria "Mihai Eminescu" şi Sala Palatului, la preţuri începând de la 90 de lei la 345 de lei.

Concertul de la Bucureşti este cel de-al doilea pe care Lady Gaga îl susţine în Europa în cadrul turneului "The Born This Way Ball". Cântăreaţa americană a mai concertat la Sofia marţi seară.

Artista a sosit miercuri dimineaţă la Bucureşti, însă a stat în jur de patru ore în autocarul cu care a venit din Bulgaria şi care a fost parcat în faţa hotelului Athénée Palace Hilton din centrul Capitalei. Ea a fost întâmpinată de zeci de fani adunaţi în faţa hotelului unde este cazată - Athénée Palace Hilton -, miercuri, în jurul orei 14.30, când a coborât din autocar.

Cântăreaţa Lady Gaga a devenit celebră graţie unor piese precum "Bad Romance" şi "Poker Face", dar şi cu ajutorul unui marketing agresiv şi provocărilor - în special vestimentare.

În mai puţin de trei ani de carieră, Lady Gaga a câştigat numeroase premii, printre care cinci Grammy (din 12 nominalizări), a stabilit două recorduri mondiale şi a înregistrat vânzări de peste 23 de milioane de exemplare din albume şi 64 de milioane din single-uri. Billboard a numit-o "artistul anului" 2010 şi "cel mai bine vândut artist al anului 2010". Lady Gaga a ocupat locul 73 pe lista celor mai influenţi oameni ai decadei 2000, a fost inclusă în Topul 100 al celor mai influenţi oameni din lume întocmit anual de revista Times, iar Forbes a introdus-o pe lista celor mai puternice celebrităţi de pe glob. Tot editorii revistei Forbes au poziţionat-o pe locul 7 pe lista lor anuală a celor mai influente femei din lume.

Reportaj realiza de Oana Ghita, oana.ghita@mediafax.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici