REPORTAJ - Bărbaţii români şi operaţiile estetice: "Nu mai e de ajuns să fii doar un pic mai frumos ca dracul. Unii îşi trimit mai întâi soţiile la tratament, să vadă dacă le-a durut" - FOTO

În urmă cu zece ani, raportul dintre numărul bărbaţilor şi cel al femeilor care frecventau clinicile estetice româneşti era de 1 la 60. Acum, la fiecare 20 de femei aflate la consultaţii pentru înfrumuseţare, se poate găsi şi un bărbat. Cei tineri recunosc că frecventează clinicile de dermatologie, spre deosebire de cei trecuţi de 35 de ani care tratează vizita la dermatolog ca pe un secret de stat.

2940 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ - Bărbaţii români şi operaţiile estetice: "Nu mai e de ajuns să fii doar un pic mai frumos ca dracul. Unii îşi trimit mai întâi soţiile la tratament, să vadă dacă le-a durut" - FOTO

REPORTAJ - Bărbaţii români şi operaţiile estetice: "Nu mai e de ajuns să fii doar un pic mai frumos ca dracul. Unii îşi trimit mai întâi soţiile la tratament, să vadă dacă le-a durut"

"Sunt două tipuri de bărbaţi care au început să vină tot mai des. Primul profil este cel al bărbatului care a înţeles că e important să nu mai arate ofilit şi că aspectul lui contează. Al doilea tip este cel al bărbatului împins de soţie. Aceştia din urmă sunt la fel de mulţi ca numărul celor care vin din proprie iniţiativă pentru diverse tratamente", a explicat medicul specialist dermatolog Viviana Iordache, de la o clinică de dermatologie estetică din Bucureşti.

Mulţi apelează la intervenţii estetice din cauza concepţiilor greşite ale societăţii. "Unora li se pare acceptabil să stea cu pungi sub ochi, dar nu vor să fie roşii la faţă. Asta vine din concepţia că cei roşii la faţă au probleme cu alcoolul. Succesul la un interviu sau la o întâlnire de afaceri ţine şi de aspectele estetice, iar acest fapt nu este doar o proprietate feminină ", povesteşte Viviana Iordache, care are o experienţă de peste 15 ani în dermatologie.

TITLURILE ZILEI

Din punct de vedere al generaţiei tinere, reprezentanţii ei nu au probleme în a recunoaşte că frecventează clinicile dermatologice. Cei trecuţi însă de 35 de ani, "n-ar recunoaşte nici morţi". De asemenea, aceştia din urmă se tem să nu rămână cu semne temporare după intervenţia la care au fost supuşi pentru a nu fi "depistaţi" că au apelat la botox sau la acidul hialuronic pentru îndepărtarea ridurilor tot mai vizibile.

Spre deosebire de femei, bărbaţii români îşi doresc ca rezultatele intervenţiilor să fie mult mai rapide, "instantaneu dacă se poate", însă nu sunt şi dispuşi să treacă prin operaţiile mai puţin plăcute ale acestor tratamente. De asemenea, celor mai mulţi dintre ei le este frică de ace.

Una dintre asistentele generaliste ale clinicii, Bianca Sandra Eremia, a explicat cum se comportă un bărbat venit la consultaţie.

"Prima dată când vin se cam ascund după vişin. Nu prea spun exact motivul pentru care au venit. Unii îşi trimit mai întâi soţiile la tratament, să vadă dacă le-a durut. Alţii când ajung la noi spun că de fapt ei nu vor nimic şi că au fost trimişi de soţii. Sunt mult mai sensibili şi mai speriaţi decât femeile. Îi doare tot timpul. Pe o femeie poţi să o tai şi în carne vie şi nu se vaită", a spus ea.

Odată cu primăvara, s-a mărit şi numărul bărbaţilor care frecventează clinicile de înfrumuseţare. Una dintre cele mai frecvente proceduri la care apelează bărbaţii români este Criolipoliza, adică îngheţarea ţesutului doar pe o anumită zonă, pentru a slăbi. Efectul intervenţiei este pierderea a 40 la sută din grăsimea din acea zonă. Tratamentul nu are contraindicaţii şi pentru că sunt recomandate doar trei şedinţe la câte şase săptămâni distanţă, este preferat de românii care vor să dea burta jos pentru a sta cu încredere la plajă.

90 la sută dintre bărbaţii români care apelează la tratamente estetice au venituri peste medie. "Dacă femeile mai pun un ban deoparte pentru înfrumuseţare, indiferent de veniturile pe care le au, bărbaţii încă nu au această grijă. Ei nu concep ca o parte din bugetul lor să fie alocat înfrumuseţării", a mai spus medicul dermatolog.

Cântăreţi, oameni de televiziune şi chiar fotbalişti sunt printre personalităţile care vor câte ceva de la o clinică de înfrumuseţare. Majoritatea persoanelor publice se luptă cu ridurile, fotbaliştii numărându-se şi ei în această categorie într-o meserie la care vârsta de 35 de ani este considerată înaintată.

Societatea românească încă priveşte ca pe un moft apelarea la tratamente de înfrumuseţare de către bărbaţii cu posibilităţi materiale. Nu se poate spune însă dacă succesul material a fost obţinut sau menţinut şi datorită aspectului fizic. Haina îl face pe om? Dar aspectul feţei?

(Material realizat de Florin Radu, florin.radu@mediafax.ro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici