REPORTAJ: Black Label Society - 17 ani de heavy metal, la Arenele Romane din Bucureşti

Al doilea concert pe care trupa Black Label Society l-a susţinut la Bucureşti, luni, s-a desfăşurat în faţa unui public restrâns, dar entuziast, şi a făcut parte din turneul de promovare a celui mai recent album, "Catacombs of the Black Vatican", americanii trecând în revistă cei 17 ani de carieră.

954 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Black Label Society - 17 ani de heavy metal, la Arenele Romane din Bucureşti

FOCUS: Black Label Society (Foto: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

Cu un setlist stabilit pentru întregul turneu, care cuprinde 13 piese de pe şapte dintre albumele formaţiei şi un solo de chitară - menit să reprezinte o demonstraţie de forţă a liderului Zakk Wylde -, show-ul trupei heavy metal a durat aproximativ o oră şi jumătate.

Compilaţia "Whole Lotta Sabbath", un mix între două dintre cele mai cunoscute piese rock din toate timpurile - "Whole Lotta Love" (Led Zeppelin) şi "War Pigs" (Black Sabbath) -, a făcut introducerea în scena de la Arenele Romane pentru Zakk Wylde (voce, chitară), John DeServio (bas), Jeff Fabb (tobe) şi Dario Lorina (chitară).

"The Beginning... At Last", ultima piesă inclusă pe primul album al trupei, "Sonic Brew", apărut în 1998, a dat startul concertului de la Bucureşti, fiind urmată, printre altele, de cântece de pe albumul apărut în urmă cu un an - "Catacombs of the Black Vatican" -, ca "My Dying Time" şi "Angel of Mercy", dar şi de "Bleed For Me" ("1919 Eternal", 2002), "Funeral Bell", "Stillborn" şi "The Blessed Hellride", de pe albumul omonim apărut în 2003, "Suicide Messiah" şi "In This River" ("Mafia", 2005).

Balada "In This River" a fost una dintre cele mai aşteptate piese ale serii, aceasta nefiind inclusă în concertul susţinut în 2012 la Bucureşti. Compoziţia lui Wylde îi este dedicată lui Darrell "Dimebag" Abbott (Pantera), trecut în nefiinţă în 2004, când a fost împuşcat pe scenă, în timpul unui concert al trupei Damageplan, în Statele Unite ale Americii. "Te iubim, Dimebag. Îţi simţim lipsa", a spus în încheierea piesei, de la pian, Zakk Wylde.

Fără a da ocazia publicului să ceară trupei un bis, cei patru au părăsit scena, după ce au mulţumit celor prezenţi cu o plecăciune, împărţind pene de chitară şi diferite obiecte de pe scenă.

Formaţia Black Label Society a fost fondată în 1998, la iniţiativa chitaristului Zakk Wylde, şi a lansat până în prezent nouă albume de studio.

Fost membru al formaţiei lui Ozzy Osbourne, care l-a "angajat" în 1987, după ce acesta i-a trimis o înregistrare demo, Zakk Wylde - pe numele său adevărat Jeffrey Phillip Wielandt - a câştigat în anul 2010 premiul pentru cel mai bun chitarist la Revolver Golden Awards. Cu Osbourne a cântat până în 2007, apărând pe opt albume de studio şi live ale acestuia, în paralel continuând înregistrările şi turneele cu Black Label Society.

După România, trupa va ajunge în ţări precum Ungaria, Germania, Polonia, Danemarca, Suedia, Portugalia şi Marea Britanie, ultima dată anunţată a turneului fiind 22 noiembrie, când vor urca pe scena Ozzfest Japonia. În Polonia, americanii vor concerta în festivalul Woodstock, iar în Germania, printre altele, la cea de-a 26-a ediţie a Wacken Festival.

(Serviciul Foto al MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini de la eveniment)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici