Video REPORTAJ: Kasabian, "trupa-erou" de la Summer Well, a încheiat festivalul, printr-un show memorabil - FOTO, VIDEO

Kasabian poate fi considerată "trupa-erou" de la ediţia din acest an a Summer Well, deoarece a încheiat festivalul muzical printr-un concert memorabil, aşteptat de cei mai mulţi dintre români, reuşind astfel să aducă zâmbete pe chipurile spectatorilor, după doar o oră şi jumătate de show.

1021 afișări

Summer Well a reunit, timp de două zile, mare parte din tinerii Bucureştiului. Au venit toţi, cu mic, cu mare, pe domeniul Ştirbey, pentru a asculta muzică live, pentru a se relaxa şi, poate, pentru a scăpa de căldura sufocantă din Capitală.

Două zile a ţinut răsfăţul, iar cei mai norocoşi - cei prudenţi, care au venit devreme şi s-au instalat în faţa scenei - au reuşit chiar să interacţioneze cu artiştii. Pe parcursul celor două zile de festival, pe domeniul Ştirbey a răsunat muzica, s-au pornit discuţii şi, de ce nu, s-au legat chiar şi prietenii. Se pare că muzica aduce oamenii aproape, deoarece aceştia au un scop comun: să se distreze împreună cu trupele şi artiştii preferaţi. Totodată, la Summer Well - ca şi la alte concerte, de altfel -, s-a putut observa că muzica se învaţă încă din primii ani de viaţă şi se educă până în ultima clipă. Copii de doar câteva luni au fost aduşi de părinţi, pe domeniul Ştirbey, pentru "a petrece" un weekend în aer liber, iar cei trecuţi de prima tinereţe - puţini, ce-i drept - au făcut parte din publicul destul de numeros de la Summer Well.

Sâmbătă, accesul a fost permis de la 15.00, oră la care cei mai nerăbdători dintre fanii festivalului au păşit pe domeniul Ştirbey. Prima trupă, Circa Waves, a urcat pe scenă în jurul orei 17.00 şi i-a introdus pe spectatori în atmosfera de concert.

Cel de-al doilea artist, care a urcat pe scena de la Summer Well, a fost Kwabs. Descris ca noul Seal, noul James Blake, noul Bill Withers, Kwabs s-a prezentat în faţa românilor cu un show bun, care a inclus şi cel mai de succes single al artistului, "Walk", ce a devenit hit internaţional, cumulând peste 54 de milioane de vizionări pe YouTube.

Londonezii de la The Maccabees au strâns din ce în ce mai mulţi fani în faţa scenei, iar show-ul lor a fost unul dintre cele mai bune de la ediţia de anul acesta a festivalului Summer Well.

În prima zi a festivalului, show-ul care a încântat cu adevărat publicul a fost cel susţinut de Elly Jackson, din formaţia britanică de muzică electropop La Roux, care a reuşit să-i facă pe spectatori să simtă muzica, să aplaude şi să se bucure de fiecare vers.

Nici membrii trupei Foals nu s-au lăsat mai prejos şi au cântat cu pasiune şi multă energie, însă spectatorii au plecat în număr mare în timpul show-ului lor. Cu toate acestea, cei de la Foals nu s-au sfiit să se distreze şi să-i încânte pe români. Yannis Philippakis, solistul trupei, le-a mărturisit spectatorilor că formează un public minunat şi, spre sfârşitul show-ului, s-a aruncat în mulţime, preţ de câteva minute. Jocuri de lumini, aproximativ o oră de muzică bună, fani care au plecat acasă mulţumiţi că au reuşit să interacţioneze cu artiştii preferaţi şi trupa Foals îşi poate trece în palmares că a încheiat prima zi a festivalului Summer Well 2015.

În cea de-a doua zi, publicul a fost mult mai numeros. Poate şi pentru că, la sfârşitul serii, au intrat pe scenă membrii trupei Kasabian, cei care au fost headlinerii festivalului Glastonbury 2014. Până la momentul mult aşteptat de români, seria de concerte de duminică a fost deschisă, în jurul orei 17.00, de Sohn. Londonezul Christopher Taylor, pe numele de scenă Sohn, este un apreciat muzician şi compozitor mutat în prezent în Viena. În 2012, artistul a lansat EP-ul "The Wheel", iar, în 2014, albumul "Tremors".

După Sohn, pe scenă a urcat Louisa Rose Allen, cunoscută drept Foxes, al cărei show a adunat spectatorii în faţa scenei, dar nu a reuşit să-i păstreze sub vraja muzicii până la finalul reprezentaţiei. În schimb trupa Jungle i-a făcut pe români să danseze şi să se simtă bine în timpul reprezentaţiei sale.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi când pe scenă a urcat trupa The Wombats. După ce au cântat în primul an de Summer Well, cei de la The Wombats s-au întors pe domeniul Ştirbey pentru cea de-a cincea ediţie a festivalului şi au reuşit să le ofere spectatorilor un show de excepţie.

Cu tot ce s-a întâmplat în cele două zile de festival, cu toate trupele şi artiştii care au susţinut show-uri, spectatorii s-au arătat cu adevărat fericiţi şi încântaţi abia când pe scenă a urcat formaţia de rock alternativ Kasabian. Britanicii au reuşit să strângă mii de persoane în faţa scenei, iar show-ul pe care l-au prezentat la Summer Well nu i-a dezamăgit pe fanii formaţiei. Poate şi pentru că au comunicat mult mai mult cu publicul sau poate doar pentru că sunt foarte buni şi ştiu cum să-şi "vândă" muzica, membrii trupei Kasabian au încheiat festivalul printr-un show memorabil. O oră şi jumătate a durat concertul britanicilor de la Kasabian, timp în care spectatorii au cântat, au dansat, au aplaudat şi s-au distrat împreună cu ei.

Dacă Summer Well ar fi fost un concurs muzical, Kasabian ar fi fost "trupa-erou" a competiţiei, nu doar pentru că ar fi câştigat detaşat "lupta" cu celelalte formaţii, ci şi pentru că a reuşit să facă mii de persoane fericite, în timpul show-ul său.

Şi, deşi trupa Kasabian spune că "days are forgotten", cu siguranţă niciun spectator dintre cei prezenţi la ediţia din acest an a festivalului Summer Well nu va uita, prea curând, show-ul britanicilor. Şi, poate, că nici membrii formaţiei nu vor uita, aşa uşor, publicul din România, deoarece, pe tot parcursul show-ului, s-au arătat încântaţi de spectatorii strânşi în faţa scenei şi chiar le-au mărturisit acest lucru.

Festivalul Summer Well a debutat în 2011, pe domeniul Ştirbey de la Buftea, iar ediţia de anul trecut a fost sold out.

Mai multe informaţii despre eveniment se găsesc pe site-ul www.summerwell.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici