REPORTAJ: Muzica, arta, jocul de lumini şi bucuria românilor au transformat show-ul lui Havasi în poveste

Piesele interpretate de Havasi alături de artişti talentaţi, sosiţi la Bucureşti din toate colţurile lumii, arta prezentată pe acorduri muzicale, jocul de lumini şi bucuria românilor au transformat show-ul celui mai rapid pianist, prezentat sâmbătă, la Sala Polivalentă, într-o adevărată poveste.

496 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Muzica, arta, jocul de lumini şi bucuria românilor au transformat show-ul lui Havasi în poveste

REPORTAJ: Muzica, arta, jocul de lumini şi bucuria românilor au transformat show-ul lui Havasi în poveste

Sâmbătă seară, timp de aproximativ două ore, românii sosiţi la Sala Polivalentă din Bucureşti s-au bucurat de superproducţia "The New Havasi Symphonic Concert Show" - regizată de Brian Burke, omul din spatele celor mai renumite show-uri din Las Vegas -, fiind astfel martorii unor inovaţii muzicale deosebite într-un spectacol grandios, la care au participat peste 100 de artişti.

Havasi, considerat cel mai rapid pianist din lume, a urcat pe scenă în apluzele călduroase ale spectatorilor, mulţumindu-le că au venit să-l revadă.

"După doi ani, ne-am întors. Este un sentiment fantastic. Mulţumesc foarte mult! Îmi amintesc că sunteţi unul dintre cele mai grozave publicuri din Europa", le-a spus Havasi românilor, la începutul show-ului, precizând că se consideră o persoană binecuvântată, deoarece are ocazia de a oferi bucurie oamenilor.

Ineditul acestui spectacol a constat şi în experienţă audiovizuală pe care publicul a trăit-o. Pe scena de la Sala Polivalentă, au urcat o orchestră simfonică şi un cor, acestea fiind dirijate de Péter Pejtsik, completate de mai mulţi solişti, sosiţi la Bucureşti din diverse colţuri ale lumii, pentru a prezenta cultura muzicală a diferitelor continente.

În plus, jocul de lumini, coordonat cu notele muzicale ale pianului, a făcut ca participarea la concertul pe care Havasi l-a susţinut la Bucureşti să fie o experienţă de neuitat. De asemenea, pe ecranul amplasat în spatele scenei, publicul a putut admira momentele în care Havasi atingea clapele pianului pentru a le oferi show-ul mult dorit, având astfel ocazia să afle dacă îşi merită sau nu titlul de cel mai rapid pianist din lume.

Show-ul pe care Havasi l-a susţinut la Bucureşti a fost ca o poveste, în care personaje celebre au fost prezentate publicului. La un moment dat, a fost proiectată publicului istoria lui Mihai Munkácsy, care ocupă un loc fruntaş în pictura ungară, din dorinţa de a arată cum artele se îmbină în mod armonios şi aduc bucurie oamenilor. Astfel, lucrările lui Mihai Munkácsy şi sunetele pianului lui Havasi au reprezentat duoul care a prezentat armonia dintre pictură şi muzică; în timp ce Havasi cânta la pian, pe ecranul din spatele scenei erau proiectate picturi ale lui Munkácsy. Acesta a fost unul dintre momentele intens aplaudate la show-ul de la Sala Polivalentă.

Şi poveştile nu s-au încheiat aici. Românii au putut fi martori la călătoria muzicală parcursă de doi artişti: Havasi, un virtuos al pianului, şi Endi, bateristul rock din trupa Hooligans. Împreună le-au demonstrat românilor că pianul şi tobele se potrivesc de minune şi le-au oferit un moment muzical plin de energie şi culoare.

Havasi a avut şi un mesaj pentru români, în timpul show-ului de la Bucureşti. Acesta i-a îndemnat pe spectatori să-i lase pe copii să cânte şi să exerseze atunci când sunt pasionaţi de un instrument.

"Vreau să vă spun să lăsaţi copiii să cânte. Eu nu eram menit să fiu un pianist. Mama şi tatăl meu nu sunt muzicieni şi iată că sunt pe scenă pentru că am avut ocazia să învăţ. Acesta este cel mai important (lucru, n..r) în viaţa: să le daţi copiilor oportunitatea să fie ceea ce vor să fie", le-a transmis Havasi românilor.

La una dintre piesele interpretate de Havasi şi Endi, pianistul le-a cerut ajutorul spectatorilor. Astfel că, românii au cântat împreună cu cei doi artişti, susţinând ritmul piesei prin bătăi din palme.

Invitatul special al concertului de Crăciun "The New Havasi Symphonic" a fost câştigătorul premiului Grammy, producătorul, compozitorul şi cântăreţul Lebo M., coautor şi interpret al muzicii din "Regele Leu/ The Lion King". Astfel, vocea Africii a adus magia savanei pe scena Sălii Polivalente.

La 20 de ani de când lumea l-a cunoscut pe leul Simba, povestea lui a fost readusă la viaţă. Pe acompaniamentul unei partituri minunate, povestitorul a fost de aceasta dată Lebo M., compozitorul şi interpretul coloanei sonore a celebrei pelicule. Momentele când Lebo M. a urcat pe scena Sălii Polivalente au fost apreciate de românii, care l-au răsplătit cu ropote de aplauze.

De asemenea, Havasi a mai spus la show-ul de la Sala Polivalentă că se simte mândru că reuşeşte să aducă bucurie în sufletele oamenilor, cu ajutorul pianului. Acesta a precizat că sunt foarte mulţi pianişti buni în întreaga lume, dar sunt puţini aceia care reuşesc să emoţioneze mii de oameni.

"Pentru mine este foarte important să dovedesc că pianul este un instrument modern. (...) Închideţi ochii şi veniţi cu mine într-o altă lume", le-a spus Havasi fanilor din România.

Călătoria muzicală a continuat, celebrul pianist bucurându-se de aplauze din partea publicului. "Vreau să vă mulţumesc pentru toată dragostea pe care ne-aţi oferit-o în această seară. A fost incredibil să fim pe scenă", le-a transmis Havasi românilor, la finalul show-ului de la Sala Polivalentă.

La sfârştitul spectacolului, toţi artiştii au urcat pe scenă, bucurându-se minute în şir de aplauzele puternice venite din partea publicului. După aproximativ două ore, povestea pe care Havasi le-a spus-o românilor cu ajutorul muzicii, artei, jocului de lumini şi a unor artişti talentaţi a luat sfârşit, spectatorii arătându-se mulţumiţi de clipele petrecute sâmbătă seara, la Sala Polivalentă.

Anul trecut, producţia "The New Havasi Symphonic Concert Show" s-a clasat pe locul al 16-lea în topul muzical Billboard 100 şi pe locul al nouălea în clasamentul Pollstar, publicaţie de prestigiu din domeniul muzical. Aceste realizări au plasat superproducţia alături de concertele unor mari staruri internaţionale, precum Bon Jovi, Justin Timberlake, Depeche Mode şi Linkin Park.

Havasi, pianist cu 11 discuri de platină, este un compozitor dedicat, dar şi un showman care încântă publicul. În ultimii ani, concertele sale au fost urmărite de peste 200 de milioane de oameni la posturi de televiziune din lumea întreagă. Prin talentul desăvârşit şi pasiunea creativă, pianistul a construit un stil muzical complet nou, original şi unic care aduce omagiu muzicii clasice, diversităţii world music, dar şi genului rock, reuşind, în acelaşi timp, graţie inovaţiei artistice, să aducă publicul larg înapoi în sălile de concert.

Show-ul pe care Havasi l-a susţinut la Sala Polivalentă din Bucureşti a fost organizat de Amphitrion.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici