REPORTAJ: Ştefan Atârgoviţoaie, românul care a uimit Italia cu vocea sa. Care este povestea "băiatului cu chip de înger"

Copilul care a câştigat concursul de canto din Italia "Ti lascio una canzone" este în clasa a V-a la Colegiul de Arte din Iaşi. În ultimele zece săptămâni a făcut naveta Iaşi-Roma. Luni, marţi şi miercuri era la şcoală, joi lua avionul spre Italia. Tatăl lui îi lua temele şi i le trimitea pe e-mail.

7682 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Ştefan Atârgoviţoaie, românul care a uimit Italia cu vocea sa. Care este povestea "băiatului cu chip de înger"

Ştefan Atârgoviţoaie

Ştefan Atârgoviţoaie este elev al Colegiului Naţional de Arte "Octav Băncilă" din Iaşi, la clasa de pian, iar sâmbătă a câştigat celebrul concurs de canto din Italia "Ti lascio una canzone", difuzat de postul Rai Uno

Tatăl lui Ştefan Atârgoviţoaie spune că pentru fiul său şcoala şi muzica sunt pe primul plan, băiatul fiind totodată pasionat de matematică, înot şi limba italiană.

Ştefan a mers la concurs împreună cu mama sa, tatăl rămânând acasă şi urmărind la televizor evoluţia copilului său. Bărbatul spune că a avut mari emoţii, dar că se aştepta la un rezultat bun întrucât băiatul era pregătit foarte bine.

În ultimele zece săptămâni, Ştefan a făcut naveta Iaşi-Roma. Luni, marţi şi miercuri mergea la şcoală, iar joi lua avionul spre Italia. Tatăl lui mergea la cursuri, îi lua temele şi i le trimitea pe e-mail.

"M-am bucurat, dar am avut mari emoţii. Am stat în faţa televizorului, el fiind însoţit în Italia doar de mama lui. De altfel, în ultimele zece săptămâni Ştefan a făcut naveta Iaşi-Roma. Luni, marţi şi miercuri era la şcoală în Iaşi, iar joi lua avionul spre Roma. Cât lipsea de la cursuri, eu mergeam la şcoală şi îi luam temele, apoi i le trimiteam pe e-mail. Nu a vrut să rămână în urmă", a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, Florin Atârgoviţoaie, tatăl lui Ştefan.

El a mai spus că băiatul beneficiază de o bursă oferită de o bancă din România şi că a fost remarcat după ce a câştigat tot în acest an Festivalul San Remo junior, el pregătindu-se la Bucureşti, mai întâi cu Cornel Fugaru, apoi cu Mirela Fugaru. Mergea în Capitală cu microbuzul tatălui său, care îi amenajase în maşină un pat ca să poată dormi pe drum.

"A fost foarte greu pentru el, pentru că înainte de înscrierea la acest concurs mergeam în fiecare weekend la Bucureşti pentru pregătire. Am un microbuz pe care l-am reamenajat, adică am pus în spate un pa, pentru ca Ştefan să se poată odihni pe drumul Iaşi-Bucureşti", povesteşte bărbatul.

El mai spune că Ştefan, care vrea să devină compozitor, este un copil obişnuit, fără a fi "cu nasul pe sus".

"Îi place matematica, dar şi la celelalte materii merge bine. Când se află la pian face şi vocalize, iar în pauzele de la şcoală cântă mereu. Şi în timp ce citeşte el cântă. E o pasiune, n-o face ca pe o obligaţie. Îi mai place şi limba italiană, iar în plus mai face şi înot", a mai spus Florin Atârgoviţoaie.

De Crăciun, Ştefan Atârgoviţoaie a fost invitat de postul TV Rai Uno pentru a filma o emisiune alături de o vedetă italiană.

Ştefan Atârgoviţoaie, în vârstă de 11 ani, a câştigat, sâmbătă, un celebru concurs de canto din Italia, "Ti lascio una canzone", aflat anul acesta la cea de-a cincea ediţie şi difuzat de postul Rai Uno. Finala concursului a avut loc sâmbătă seară, iar Ştefan, supranumit de italieni "băiatul cu chip de înger", a interpretat piesa "Profeta Non Saro".

Anul trecut, tot o ieşeancă, în vârstă de 13 ani, Mădălina Lefter, a câştigat premiul juriului emisiunii "Ti lascio una canzone". Tânăra a obţinut cu această ocazie şi un contract de colaborare cu televiziunea Rai Uno.

"Ti lascio una canzone" este un program coordonat de celebra moderatoare de televiziune Antonella Clerici.

(Material realizat de Departamentul Corespendenţi, corespondenti@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici