Reţeta celui mai bătrân paraşutist activ din Europa pentru menţinerea în formă. Are 88 de ani

Cel mai bătrân paraşutist activ din Europa - 88 de ani - a împărtăşit secretul prin care se menţine în formă la vârsta sa: conştiinţa curată şi somnul bun.

2052 afișări
Imaginea articolului Reţeta celui mai bătrân paraşutist activ din Europa pentru menţinerea în formă. Are 88 de ani

Sursa foto: Twitter

Bosniacul Ibrahim Kalesic, 88 de ani, se menţine în formă sărind în mod regulat din avioane.

"Este un sentiment excelent", a declarat Kalesic, care a fost iniţiat în acest sport în urmă cu peste 70 de ani.

La sfârşitul săptămânii trecute, a finalizat cel de-al 1.487-lea salt în timpul unei competiţii de paraşutism în oraşul Bihac din vestul ţării.

"Mă simt super, mă simt odihnit din punct de vedere psihic şi mă bucur de o companie minunată", a declarat el pentru Reuters, adăugând că face exerciţii zilnice timp de 15 minute, iar soţia sa se asigură că este atent la dieta sa.

În tinereţe, Kalesic a urmat un curs de pregătire la un centru de zbor din Serbia, înainte de a deveni el însuşi instructor de sărituri. În 1963, el a stabilit un record iugoslav sărind din avion la o altitudine de 5.500 de metri.

"Sunt cel mai bătrân paraşutist activ din Europa", a declarat Kalesic, zâmbind. "Îmi doresc să continui cu acest lucru încă 10 ani, astfel încât să intru în cartea recordurilor mondiale ca paraşutist bosniac".

Kalesic a făcut 21 de salturi în 5 zile luna trecută, în timpul unei competiţii în oraşul Prijedor din nord-vestul ţării. Aeroclubul din Prijedor îi va împrumuta o paraşută atâta timp cât are un certificat de sănătate valabil.

Cea mai mare dorinţă a sa este să obţină propria paraşută şi o alta pe care să o folosească pentru a antrena tineri.

"Sunt un pensionar fără mijloace pentru a cumpăra o paraşută şi mi-ar plăcea să am una pentru a-mi antrena elevii care m-ar înlocui apoi în competiţiile de sărituri", a declarat Kalesic.

El are o reţetă simplă pentru a se menţine în formă la vârsta lui: "Paraşutismul este un sport extrem şi necesită concentrare. Pentru a fi bine concentrat, trebuie să dormi bine, iar pentru a dormi bine trebuie să ai conştiinţa curată că nu ai jignit sau făcut rău nimănui, iar apoi poţi dormi fără coşmaruri şi poţi sări".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici