Revelion 2021. LIVE UPDATE. Foc de artificii spectaculos în Noua Zeelandă, la intrarea în 2021. Noul an întâmpinat şi în China. Finalul unui an care a schimbat radical lumea

  • Începând de azi, ţările trec, rând pe rând, pragul spre 2021.
  • Oameni de pe tot Globul aşteaptă cu nerăbdare să celebreze Revelionul.
  • Iată cum petrec ţările, la finalul unui an care a schimbat radical lumea.
14636 afișări
Imaginea articolului Revelion 2021. LIVE UPDATE. Foc de artificii spectaculos în Noua Zeelandă, la intrarea în 2021. Noul an întâmpinat şi în China. Finalul unui an care a schimbat radical lumea

Începe numărătoarea inversă până ce oamenii de pe întreg Globul pământesc vor putea spune, rând pe rând, La mulţi ani, 2021! Vă invităm să urmăriţi pe Mediafax.ro cum petrec ţările, la finalul unui an care a schimbat radical lumea. Între timp, iată câteva sfaturi pentru ca noaptea dintre ani să fie una...de neuitat.

După un 2020 provocator, care a schimbat multe în stilul de viaţă şi comportamentul tuturor, bucuria de a sărbători un nou început a rămas la fel de proaspătă. Speranţa într-un viitor mai bun, mai blând cu oamenii şi cu planurile lor, ne îndeamnă însă ca la trecerea dintre ani să respectăm în continuare măsurile propuse de autorităţi. Astfel, de Revelion 2020 se va petrece cu precauţie, privind focurile de artificii de acasă sau dintr-un alt loc sigur. 

CITEŞTE AICI: Revelion 2020. Tradiţii şi obiceiuri de Anul Nou în jurul lumii. Ce să faci pentru a avea noroc în noul an

Primii care lasă în urmă anul pandemiei de coronavirus sunt locuitorii din Samoa şi Insula Crăciunului, joi, la 12:00, ora României, urmaţi 15 minute mai târziu de Insulele Chatham din Noua Zeelandă. Restul teritoriilor neo-zeelandeze strigă „La mulţi ani! Un an nou fericit!” la ora 13:00, pentru ca apoi ecoul urărilor să se audă în Rusia, Australia, Japonia, Coreea de Sud, China, Filipine, Indonezia, Thailanda, India şi restul Asiei.

UPDATE Dubai intră în 2021 cu stilul caracteristic: focuri de artificii şi proiecţii video pe cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa

Grupuri organizate de oameni s-au adunat, cu obligativitatea purtării măştii, de-a lungul plajei Jumeirah şi în jurul oraşului Dubai pentru a urmări artificiile de la Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume şi cel mai faimos reper al emiratului.

UPDATE Moscova sărbătoreşte intrarea în noul an cu un fastuos spectacol pirotehnic lansat din Piaţa Roşie

Datorită dimensiunii teritoriale vaste a Rusiei, ţara fiind străbătută de 11 fusuri orare, milioane de ruşi sărbătoriseră deja Anul Nou până când trecerea dintre ani a ajuns la Moscova. Într-o ceremonie fastuasă fără spectatori din Piaţa Roşie, spectacolul pirotehnic s-a lăsat la miezul nopţii peste capitala Rusiei.

UPDATE Beijingul şi Wuhan au intrat în noul an.

Majoritatea evenimentelor festive din China au fost anulate. Excepţie a făcut Wuhan, locul unde se crede că a debutat pandemia de COVID-19. Oraşul a organizat o serie de evenimente festive.

UPDATE Taiwan

După Oceania, Taiwan a fost una dintre primele ţări din Asia care a intrat în 2021 şi ţara a făcut acest lucru cu un foc de artificii în Taipei cu tema „dragostei”.

Un total de 16.000 de artificii au fost folosite în timpul show-ului de cinci minute

UPDATE Sydney a fost următorul mare oraş care a intrat în noul an, iar focul de artificii, care este cunoscut în întreaga lume nu a dezamăgit.

UPDATE  - Revelionul în Spaţiu. Când trec în 2021 astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională

Dacă pe Pământ ştim cu toţii când sărbătorim trecerea în noul an, lucrurile sunt mai complicate...în Spaţiu. Citeşte aici pentru a afla mai multe detalii...

UPDATE - Foc de artificii spectaculos în Noua Zeelandă

Pe măsură ce Asia îşi ia rămas bun de la 2020, un an tumultuos din multe puncte de vedere, vom asista la festivităţile de Revelion. Ca o notă generală, se va sărbători la scară redusă pe fondul temerilor de răspândire a coronavirusului.

Revelion 2021. Cum sărbătoreşte China intrarea în Anul Nou. Restricţii pentru turişti şi spectacole anulate

Beijing, capitala celei mai populate ţări din lume, a anulat spectacolul anual de lumini organizat cu ocazia Revelionului 2021 la Turnul Central de Televiziune din China. De asemenea, Templul Beijing Yonghe Lama a redus la jumătate numărul de vizitatori permişi joi. Mulţi turişti chinezi au ales ca anul acesta să stea acasă ori să se aventureze în excursii interne mai scurte.

Anul Nou 2021. Australia şi celebrul foc de artificii de la Opera din Sidney

Australia, celebră pentru artificiile care luminează cerul deasupra Operei din Sydney an de an, a introdus restricţii zonale ce vizează adunările. Majoritatea oamenilor nu vor putea merge joi în centrul capitalei din New South Wales. Evenimentul va fi, însă, transmis online.

„Nu vrem să facem posibilă o super-răspândire a virusului în noaptea de Revelion, care să distrugă apoi progresele tuturor”, a declarat Gladys Berejiklian, premierul din New South Wales, săptămâna aceasta.

Condiţiile meteo şi COVID-19 împiedică evenimentele din Japonia, de Revelion

Evenimentul tradiţional de Anul Nou din Japonia, programat pentru 2 ianuarie, a fost anulat. Împăratul Naruhito şi alţi membri ai familiei imperiale urmau să-i întâmpine pe cei care veneau cu urări de bine.

Compania de căi ferate East Japan şi metroul din Tokyo opresc suplimentarea trenurilor din zonele metropolitane ale capitalei din seara zilei de 31 decembrie până pe 1 ianuarie. Între timp, zăpada a acoperit mai multe părţi ale ţării, provocând anularea a aproximativ 140 de zboruri şi alte întreruperi.

Revelion 2021. Focul de artificii tradiţional, anulat în Marina Bay, Singapore

În centrul oraşului Marina Bay din Singapore va fi prima dată din 2005 când nu va exista niciun foc de artificii în noaptea dintre ani. În schimb, focurile de artificii vor lumina cerul în diferite puncte ale insulei sud-estice.

Coreea de Sud trece cu cântec în 2021. Concert online BTS de Revelion

Joi seară, faimoasa trupă de K-pop BTS susţine un concert online în Coreea de Sud, în timp ce observatorii din alte părţi ale ţării urmăresc dacă vecinii lor din nord organizează focul de artificii de Anul Nou, în Phenian.

În alte zone din Coreea de Sud, guvernul a impus restricţii de călătorie. Plajele din Gangueng, de pe coasta de est a ţării, vor fi închise pentru turişti. Oamenii se adunau acolo an de an pentru a privi primul răsărit al Anului Nou. Ceremonia cu clopote de la pavilionul Bosingak din Seul a fost anulată pentru prima dată din 1953, dar poate fi urmărită pe site-ul oraşului.

FOTO: Ultimul apus al anului 2020, admirat de locuitorii din Seul.

Revelion 2021. India, sub restricţii anti COVID-19 în noaptea dintre ani

Sărbătorile de Anul Nou din India vor fi, cel mai probabil, compromise anul acesta. Mai multe state şi oraşe importante au impus carantină nocturnă, au restricţionat adunările mari şi au închis pub-urile şi restaurantele.

Autorităţile din New Delhi au declarat că nu vor permite grupuri mai mari de cinci persoane în locurile publice, în timp ce capitala financiară Mumbai şi capitala tehnologiei Bengaluru au limitat adunările la cel mult patru persoane.

Revelionul în Europa. Continentul se pregăteşte pentru intrarea în 2021

În Europa, Moscova va fi prima capitală care sărbătoreşte Revelionul, la 23:00, ora României. Până vineri, la ora 14:00, întreaga Planetă va avea pe perete noul calendar, al anului 2021.

Revelionul în Spania. Madrid trece în Noul An fără festivităţi publice

Din păcate, locuitorii capitalei spaniole vor trebui să mănânce struguri de acasă anul acesta. Tradiţia, în mod obişnuit parte a unui eveniment uriaş organizat în Madrid, e anulată din cauza pandemiei de COVID-19.

Revelion 2021 în Marea Britanie. Cum se sărbătoreşte Anul Nou la Londra

Spectacolul de focuri de artificii de pe râul Tamisa din Londra este anulat anul acesta, iar o mare parte din Anglia se află sub restricţii dure care limitează accesul în spaţiile publice. BBC va difuza însă o emisiune specială, pentru ca oamenii să se bucure de Revelion şi în case.

Revelion SUA 2021. New York celebrează noul an. Tradiţia globului din Times Square

Da, globul de cristal va cădea în Times Square şi va fi sărbătoare, dar...fără public. Spectacolul va fi transmis în direct de mai multe televiziuni, aşa că oamenii vor putea privi totul fără a aşteapta ore întregi în frig, scrie CNN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici