Rezoluţiile românilor pentru 2022

Românii au înţeles cât de important este să ai un stil de viaţă sănătos şi şi-au propus ca principalul obiectiv pentru anul viitor să fie reluarea obiceiurilor sănătoase, după cum reiese din sondajul OnePoll.

135 afișări
Imaginea articolului Rezoluţiile românilor pentru 2022

Rezoluţii pentru 2022

Conform rezultatelor celui de-al patrulea sondaj anual “Writing Off the End of the Year”, 58% dintre români intenţionează să îşi facă promisiuni pentru 2022, obiectivul principal fiind o alimentaţie mai sănătoasă (41%), mai ales pentru respondenţii între 18 şi 24 de ani (64%). Un al doilea obiectiv pe care şi l-a propus un procent de 39% dintre respondenţi este acela de a face mişcare mai des, urmat de cel care acordă o atenţie mai mare îngrijirii personale (31%).

Dintre românii care îşi doresc un stil de viaţă sănătos, 47% au vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani, respectiv 42% cu vârsta cuprinsă între 25 şi 40 de ani. De asemenea, acelaşi procentaj de respondenţi pentru fiecare categorie de vârstă menţionată îşi doreşte să facă şi mişcare mai des - 47%, respectiv 41%. Primul obiectiv este planificat în aceeaşi măsură şi de femei şi de bărbaţi (42%).

Întrebaţi dacă anul acesta îşi respecta promisiunile mai mult decât în anii trecuţi, 67% dintre români au răspuns că cel mai probabil sau destul de probabil aşa vor face, cei mai mulţi dintre ei fiind bărbaţi (69%).

Pentru atingerea obiectivelor pentru un nou an, 2022, mai sănătos, Dr. Kent Bradley, Chief Health and Nutrition Officer, Herbalife Nutrition recomandă abordarea bazată pe „cei 4 P” – stabileşte un scop (purpose), planifică (plan), găseşte un partener (partner) şi fă-ţi prieteni (peers):

Stabileşte un scop

Totul începe cu explorarea unui aspect important şi relevant din viaţa ta. Acordă-ţi timp pentru a identifica cu claritate motivul pentru care vrei să ai o sănătate mai bună. Afişarea scopului undeva la vedere, asfel încât să-l poţi vedea zilnic (un exemplu ar fi oglinda), te va motiva să respecţi acea promisiune.

Planifică

Un plan specific, care conţine obiective realizabile, reprezintă un instrument important pentru măsurarea şi sărbătorirea succesului. Există resurse gratuite foarte bune precum planuri de mese şi rutine de exerciţii care te pot ajuta să-ţi îndeplineşti obiectivele.

Găseşte un partener

Un partener, care să te susţină în atingerea obiectivelor, va spori şansele de succes. Un partener în această călătorie poate mări gradul de răspundere. Cei care lucrează ca şi coach wellness şi lifestyle, pot fi parteneri minunaţi în atingerea obiectivelor.

Fă-ţi prieteni

Înconjoară-te de o comunitate de persoane care se află într-o călătorie similară şi care te vor încuraja să reuşeşti. Reţelele de socializare pot fi o resursă bună - acolo vei găsi încurajare şi sprijin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici