Ricky Martin se foloseşte de muzica sa pentru a lupta împotriva traficului de copii

Cântăreţul Ricky Martin, care şi-a început cariera în urmă cu 30 de ani, în Puerto Rico, în calitate de membru al grupului de copii Menudo, a decis în ultimii ani să se folosească de celebritatea şi muzica sa pentru a lupta împotriva traficului de minori.

257 afișări
Imaginea articolului Ricky Martin se foloseşte de muzica sa pentru a lupta împotriva traficului de copii

Ricky Martin se foloseşte de muzica sa pentru a lupta împotriva traficului de copii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cu ocazia concertelor de promovare a noului său album de studio, "A Quien Quiera Escuchar", lansat în februarie, Ricky Martin spune că nu are niciun fel de ezitare atunci când urcă pe scenă şi le vorbeşte spectatorilor despre copiii din lumea întreagă care devin victime ale prostituţiei şi pornografiei.

"Aceste lucruri nu se întâmplă doar în Puerto Rico, ci peste tot în lume, inclusiv aici, în Statele Unite, şi chiar în număr mare - mă refer la acei copii care devin sclavi", a declarat Ricky Martin într-un interviu acordat în această săptămână agenţiei de presă Reuters.

În 2014, cântăreţul a înfiinţat un centru, în Puerto Rico, care luptă pentru combaterea traficului de copii.

"Cealaltă cauză majoră pentru care lupt este aceea pe care o duc pentru comunitatea mea, comunitatea LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender), ce reprezintă o activitate de care nu mă voi plictisi niciodată", spune artistul.

Ricky Martin, care este tatăl a doi băieţi născuţi cu ajutorul unei mame-surogat, şi-a exprimat de asemenea dezamăgirea faţă de modul în care sunt folosite platformele de socializare online.

Totodată, el s-a alăturat campaniei iniţiate de Elton John care şi-a îndemnat toţi fanii să boicoteze produsele casei de modă Dolce & Gabbana, după ce designerii principali ai acesteia, Domenico Dolce şi Stefano Gabbana, au spus că bebeluşii din cuplurile gay care s-au născut cu ajutorul fertilizării in vitro sunt "sintetici".

Ricky Martin, în vârstă de 43 de ani, care a lansat hituri precum "Livin' la Vida Loca", "She Bangs" şi "Nobody Wants to Be Lonely" şi a vândut peste 60 de milioane de albume pe plan internaţional, a anunţat că este homosexual în 2010, în emisiunea celebrei realizatoare de televiziune Oprah Winfrey, iar de atunci a devenit un veritabil model al comunităţii gay, în special în lumea latino-americană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici