Rihanna vrea să studieze la colegiu. Discursul cântăreţei la Universitatea Harvard

Rihanna a dezvăluit că şi-ar dori să studieze la colegiu, cântăreaţa primind premiul Humanitarian of the Year pe anul 2017, acordat marţi de Universitatea Harvard, pentru acţiunile filantropice ale vedetei. Totodată, cântăreaţa a vorbit despre importanţa educaţiei superioare în vremurile prezente.

448 afișări
Imaginea articolului Rihanna vrea să studieze la colegiu. Discursul cântăreţei la Universitatea Harvard

Rihanna vrea să studieze la colegiu. Discursul cântăreţei la Universitatea Harvard (Imagine: AFP/ Arhiva Mediafax Foto)

Câştigătoarea premiului Grammy a fost premiată pentru acţiunile sale filantropice, şi cu ocazia primirii trofeului, a adus laude acţiunilor caritabile, potrivit contactmusic.com.

“Nu trebuie să fii bogat pentru a avea acţiuni umanitare”, a spus vedeta în cadrul discursului susţinut la Universitatea Harvard. "Nu trebuie să fii bogat pentru a-i ajuta pe ceilalţi. Nu trebuie să fii faimos. Nu trebuie nici măcar să fii absolvent de colegiu."

Pe măsură ce audienţa râdea, Rihanna a mizat pe ideea că obţinerea unei diplome de educaţie superioară e ceva ce speră să realizeze în anii care urmează.

"Vreau să zic, mi-aş dori să fi fost absolventă de colegiu...mai ales în ziua de astăzi. E adevărat. S-ar putea să-mi reiau studiile."

Rihanna a dedicat o parte însemnată acţiunilor de caritate în ultimii ani - a donat aproape 2 milioane de dolari centrului pentru Oncologie şi Medicină Nucleară Clara Braithwaite de pelângă Spitalul Regina Elizabeth, în Barbados, în 2012, în onoarea bunicii sale răposate. Ea a mai creat şi programul de burse Clara Lionel Foundation, care le oferă burse studenţilor din zone Caribilor, ce studiază la universităţi din SUA. În plus, ea găzduieşte anual evenimentul de strângere de fonduri Diamond Ball încă din 2014, strângând peste 5 milioane de fonduri.

Ea mai sprijină şi Proiectul Global Partnership for Education and Global Citizen, o organizaţie care le oferă copiilor acces la educaţie în peste 60 de ţări în curs de dezvoltare.

“Când aveam cinci sau şase ani, îmi amintesc că mă uitam la TV şi vedeam diferite reclame în care apăreau alţi copii în suferinţă, în diferite părţi ale planetei”, a spus Rihanna la Harvard. “Îmi ziceam mie...mă întreb câţi cenţi aş putea economisi pentru a salva toţi copiii din Africa şi îmi răspuneam, ‘Când mă fac mare şi ajung bogată, voi salva copiii din toată lumea. Nu credeam că voi fi în situaţia să pot face asta când eram adolescentă.”

Cu peste 45 de milioane de albume vândute în întreaga lume şi peste 210 milioane de piese descărcate în variantă digitală, Rihanna a ajuns un idol al noii generaţii, dar şi un artist de renume mondial. Până în acest moment, a lansat şapte albume în şapte ani, iar 13 dintre single-uri au ajuns number one.

Rihanna a câştigat opt premii Grammy şi a ajuns cea mai vizionată artistă pe Vevo/ You Tube – cu şapte milioane de accesări. Mai mult, este considerată şi cea mai "prietenoasă" artistă pe Facebook – cu peste 81 de milioane de prieteni.

Pe lângă activitatea de muzician, Rihanna activează şi în industria modei, lansând de-a lungul anilor şase parfumuri, două colecţii de îmbrăcăminte Armani şi patru colecţii de îmbrăcăminte River Island, iar în acest moment este imaginea MAC & Viva Glam şi imaginea principală a campaniei Secret Garden pentru Dior.

Rihanna a susţinut un concert în România, pe 14 august 2016 (în cadrul turneului "Anti World Tour"), în Piaţa Constituţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici