Ringo Starr, fost membru The Beatles, a fost inclus ca artist solo în Rock and Roll Hall of Fame

Ringo Starr, fostul toboşar al trupei The Beatles, a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame ca artist solo, fiind ultimul dintre cei patru membri ai formaţiei care este astfel onorat, într-o ceremonie care a avut loc în Cleveland şi unde au mai fost omagiaţi, printre alţii, Lou Reed şi Joan Jett.

150 afișări
Imaginea articolului Ringo Starr, fost membru The Beatles, a fost inclus ca artist solo în Rock and Roll Hall of Fame

Ringo Starr, fost membru The Beatles, a fost inclus ca artist solo în Rock and Roll Hall of Fame (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Alături de Ringo Starr, Lou Reed şi Joan Jett & The Blackhearts, anul acesta, au mai fost incluse în celebrul muzeu Rock and Roll Hall of Fame numele trupelor şi artiştilor Green Day, Stevie Ray Vaughan şi Double Trouble, Bill Withers şi Paul Butterfield Blues Band, informează Reuters.

Ringo Starr a fost prezentat de fostul său coleg de trupă Paul McCartney, care i-a înmânat rockerului britanic şi un trofeu onorific - Award for Musical Excellence.

Starr este membru al Rock and Roll Hall of Fame din 1988, în calitate de membru al trupei Beatles.

Ringo Starr, născut pe 7 iulie 1940, a format alături de John Lennon, Paul McCartney şi George Harrison trupa The Beatles, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

Starr a lansat singur 18 albume de studio, după destrămarea trupei The Beatles, cel mai recent fiind, "Postcards From Paradise", la începutul lunii aprilie.

Printre cei care au concertat la ceremonia de sâmbătă s-au numărat cântăreţul american Beck, solistul trupei Foo Fighters, Dave Grohl, şi fostul chitarist al trupei Rage Against the Machine Tom Morello.

Bill Withers, care a devenit cunoscut în 1971, datorită hitului "Ain't No Sunshine", a fost prezentat de Stevie Wonder, în timp ce John Legend a cântat în onoarea sa.

De asemenea, Patti Smith i-a adus un tribut prietenul ei Lou Reed, care a murit în 2013, din cauza unei boli de ficat. Lou Reed a fost inclus deja în prestigiosul muzeu american în 1996, în calitate de membru al trupei Velvet Underground.

Joan Jett & The Blackhearts au fost prezentaţi de starul pop Miley Cyrus, care a povestit că a fumat marijuana cu Jett într-o baie a unui hotel când s-a întâlnit cu ea prima dată.

Chitaristul Stevie Ray Vaughan, care a murit în 1990, a fost onorat de chitaristul şi solistul John Mayer.

La aceeaşi gală, grupul R&B The 5 Royales a primit postum un premiu special, Early Influence Award.

În 2014, artiştii incluşi în Rock and Roll Hall of Fame au fost Kiss, Peter Gabriel, Cat Stevens, Nirvana, Linda Ronstadt şi Hall and Oates.

Artiştii sunt consideraţi a fi eligibili pentru a fi incluşi în Rock and Roll Hall of Fame după ce se împlinesc 25 de ani de la lansarea primei lor înregistrări.

Aceasta a fost cea de-a patra ceremonie care a avut loc în Cleveland, cea mai recentă fiind în 2012. Evenimentul are loc, de obicei, în Los Angeles sau New York. Ceremonia este programată să fie difuzată pe postul TV HBO pe 30 mai şi marchează cea de-a 20-a aniversare a Rock and Roll Hall of Fame, precum şi cel de-al 30-lea eveniment de introducere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici