Rochia personajului Dorothy din "Vrăjitorul din Oz", estimată la 1,2 milioane dolari, la licitaţie - VIDEO

Rochia personajului Dorothy din filmul "Vrăjitorul din Oz/ The Wizard of Oz" (1939), interpretat de actriţa Judy Garland, estimată la un preţ cuprins între 800.000 şi 1,2 milioane de dolari, va fi scoasă la vânzare la o licitaţie ce va avea loc la New York, informează Reuters.

477 afișări
Imaginea articolului Rochia personajului Dorothy din "Vrăjitorul din Oz", estimată la 1,2 milioane dolari, la licitaţie - VIDEO

Rochia personajului Dorothy din "Vrăjitorul din Oz", estimată la 1,2 milioane dolari, la licitaţie

La această licitaţie anuală, organizată de casa Bonhams în colaborare cu reţeaua de televiziune Turner Classic Movies (TCM), vor fi propuse spre vânzare 400 de loturi, care includ diverse obiecte de recuzită, costume, scenarii, premii şi afişe de film.

Vor fi puse în vânzare şi o rochie purtată de Marilyn Monroe şi un costum de pilot de curse purtat de Steve McQueen.

Licitaţia va avea loc pe 23 noiembrie.

"Vrăjitorul din Oz", ce are la bază volumul omonim pentru copii scris de L. Frank Baum, a primit şase nominalizări la Oscar în 1940 şi a câştigat două trofee - la categoriile "cea mai bună coloană sonoră" şi "cel mai bun cântec" - la cea de-a 12-a gală a premiilor Academiei de film americane, pierzând însă trofeul oferit la categoria "cel mai bun film" în faţa celebrei pelicule "Pe aripile vântului".

Romanul pentru copii "Vrăjitorul din Oz" spune povestea lui Dorothy, o fetiţă care ajunge în universul imaginar Oz, unde are parte de numeroase aventuri alături de noii ei prieteni, Leul, Sperietoarea şi Omul de Tinichea, sperând că va găsi o cale pentru a se întoarce în casa ei din Kansas.

 

De-a lungul anilor, povestea a fost de multe ori ecranizată şi adaptată în musicaluri pe Broadway. Un lungmetraj inspirat din musicalul omonim de pe Broadway este "The Wiz" (1978), regizat de Sidney Lumet, care a avut o distribuţie alcătuită exclusiv din artişti afroamericani, în care au strălucit Diana Ross şi Michael Jackson.

Cel mai recent film inspirat de romanul scris de L. Frank Baum este "Grozavul şi puternicul Oz/ Oz: The Great and Powerful", lansat pe marile ecrane în 2013, în care rolurile principale au fost interpretate de Mila Kunis, Rachel Weisz, Michelle Williams şi James Franco.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici