Rolul lui Margaret Thatcher, din serialul "The Crown", va fi jucat de o actriţă celebră pentru personajul său din „Dosarele X”

Actriţa americano-britanică Gillian Anderson, celebră pentru rolul din serialul şi filmele "Dosarele X/ X Files", va juca rolul lui Margaret Thatcher în cel de-al patrulea sezon al producţiei Netflix "The Crown", potrivit variety.com.

458 afișări
Imaginea articolului  Rolul lui Margaret Thatcher, din serialul "The Crown", va fi jucat de o actriţă celebră pentru personajul său din „Dosarele X”

Gillian Anderson este Margaret Thatcher în serialul "The Crown"

Cel de-al treilea sezon al serialului care prezintă viaţa reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii este încă în postproducţie, iar scenariul pentru continuare nu este finalizat.

Gillian Anderson se alătură astfel actriţei Meryl Streep, care a jucat rolul lui Thatcher în lungmetrajul "The Iron Lady", regizat de Phyllida Lloyd, lansat în 2012.

Margaret Thatcher, care a murit în 2013, la vârsta de 87 de ani, a fost premier al Marii Britanii între anii 1979 - 1990.

Sezonul al treilea al producţiei Netflix se va concentra pe anii 1960 şi pe apariţia pe scena publică a prinţului Charles.

Gillian Anderson, în vârstă de 50 de ani, a jucat rolul agentului FBI Dana Scully în serialul de televiziune "Dosarele X" şi în cele două lungmetraje inspirate de seria SF, ultimul film de cinema al francizei fiind lansat în 2008. De-a lungul celor nouă sezoane ale serialului "Dosarele X", actriţa Gillian Anderson a primit premiul Emmy, Globul de Aur şi premiul decernat de Sindicatul actorilor americani. După încheierea serialului, actriţa a jucat în câteva lungmetraje - "The House of Mirth" (2000), "The Mighty Celt" (2005) şi "Ultimul rege al Scoţiei" (2006) -, dar şi în producţii de televiziune, fiind nominalizată la premiile BAFTA, Emmy şi Globul de Aur pentru rolul Lady Dedlock din serialul "Casa umbrelor/ Bleak House" (2005), produs de BBC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici