Românca Adriana Rotaru, producător al filmului lui James Franco "Palo Alto", în regia Giei Coppola

Românca Adriana Rotaru, cunoscută pentru colaborările sale cu regizorul Francisc Ford Coppola, este producător al filmului cineastului american James Franco "Palo Alto", a cărui regie este semnată de Gia Coppola, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Institutul Cultural Român de la New York.

628 afișări
Imaginea articolului Românca Adriana Rotaru, producător al filmului lui James Franco "Palo Alto", în regia Giei Coppola

Românca Adriana Rotaru, producător al filmului lui James Franco "Palo Alto", în regia Giei Coppola

Cel mai recent lungmetraj al lui James Franco, "Palo Alto", a avut premiera la ediţia din acest an a Tribeca Film Festival, care s-a desfăşurat la New York, în perioada 16 - 27 aprilie.

Un portret al adolescenţei pline de pasiune, plictiseală şi autodistrugere, "Palo Alto" este un film pentru toate vârstele, realizat după cartea "Palo Alto: Stories", scrisă de James Franco. Regia şi scenariul peliculei sunt semnate de Gia Coppola, nepoata lui Francisc Ford Coppola.

Printre producătorii peliculei se numără şi românca Adriana Rotaru, cunoscută pentru colaborările sale cu celebrul regizor Francisc Ford Coppola. Alături de Adriana Rotaru, producători ai filmului sunt Sebastian Pardo, Miles Levy şi Vince Jolivette.

Adriana Rotaru locuieşte la Los Angeles şi colaborează de opt ani cu celebrul regizor Francis Ford Coppola. După ce a absolvit Academia de Ştiinţe Economice la Bucureşti, Adriana Rotaru a lucrat la mai multe emisiuni de divertisment pentru Prima TV, dar şi la proiecte de film pentru studiourile Buftea. Din 2005 a început să colaboreze cu Francisc Ford Coppola - ca director de producţie - pentru filmul "Tinereţe fără tinereţe/ Youth Without Youth" (România, Bulgaria) care a fost prezentat la Festivalul de la Roma.

A urmat "Tetro" (Argentina, Spania), prezentat la Festivalul de Film de la Cannes, şi "Twixt" (California de Nord), invitat la Festivalul de la Toronto. Pentru toate filmele cu Francis Ford Coppola şi nu numai, Adriana Rotaru a reuşit întotdeauna, ca producător, să se folosească de cunoştinţele sale acumulate în domeniul financiar pe care le-a învăţat în facultate şi să realizeze, într-un mod creativ, filme importante cu buget mic. Pentru "Palo Alto", Adriana Rotaru a fost producătorul peliculei care a fost filmată la Los Angeles.

"Ca producător sunt norocoasă să lucrez doar pentru proiecte în care cred. Îmi plac în special cele ambiţioase şi cu buget mic, pentru care trebuie să găseşti soluţii creative. Întodeauna mă implic în toate aspectele procesului de producţie, de la crearea iniţială a bugetului, postproducţie şi până în final, când filmul ajunge în sălile de cinematograf. Doar folosind foarte bune ingrediente distribuite într-un mod eficient şi creativ poţi obţine un film de calitate. În prezent, dezvolt şi proiecte cu buget mare şi continuu să iniţiez colaborări noi cu echipe de oameni talentaţi din industria de la Hollywood", spune Adriana Rotaru.

Filmul "Palo Alto" este o adaptare după câteva nuvele scrise de James Franco. "Palo Alto" (locul naşterii lui Franco) este pelicula de debut a Giei Coppola, nepoata celebrului regizor Francisc Ford Coppola. Alături de Franco în film joacă Emma Roberts şi Jack Kilmer şi Val Kilmer.

"Palo Alto" a fost deja prezentat la festivalurile de la Telluride, Veneţia, Toronto şi San Francisco, iar premiera a avut loc la Festivalul de la Tribeca, pe 24 aprilie.

Filmul va fi distribuit în cinematografele din SUA din 9 mai şi a fost produs de compania lui James Franco, Rabbit Bandini Productions.

Filmul spune povestea lui April (Emma Roberts), o adolescentă timidă şi sensibilă care este sfâşiată între un flirt ilicit cu antrenorul ei de fotbal, domnul B (James Franco), şi o pasiune neîmpărtăşită pentru colegul ei Teddy (Jack Kilmer). Emily (Zoe Levin), în acelaşi timp, oferă favoruri sexuale oricărui băiat - incluzându-l atât pe Teddy, cât şi pe cel mai bun prieten al lui - Fred (Nat Wolff). În timp ce evenimentele sunt în plină desfăşurare - şi April şi Teddy încearcă să-şi admită afecţiunea lor reciprocă - comportamentul dezorientat al lui Fred începe să escaladeze în haos.

James Franco a interpretat rolul principal în filmul regizat de Danny Boyle "127 Hours", pentru care a fost nominalizat, în 2011, la premiile Oscar. Actorul american a putut fi văzut şi în "Mănâncă roagă-te iubeşte/ Eat Pray Love", "Milk - Preţul curajului", "Crazy Night", "Planeta Maimuţelor: Invazia", dar şi în rolul Harry Osbourne din trilogia "Omul Păianjen/ Spiderman".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici