Ron Howard va regiza un documentar despre trupa The Beatles

Cineastul Ron Howard a anunţat miercuri că va produce şi va regiza un lungmetraj documentar despre trupa The Beatles, care se va concentra pe perioada cuprinsă între anii 1960 şi 1966 din cariera grupului britanic.

102 afișări
Imaginea articolului Ron Howard va regiza un documentar despre trupa The Beatles

Ron Howard va regiza un documentar despre trupa The Beatles (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Filmul, al cărui titlu nu a fost deocamdată ales, va fi realizat în cooperare cu Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono Lennon şi Olivia Harrison. Pelicula va intra în cinematografe până la sfârşitul anului viitor.

Ron Howard spune că este "încântat şi onorat" de faptul că va regiza un film despre trupa The Beatles, în colaborare cu companiile Apple Corps Ltd., White Horse Pictures şi producătorul Brian Grazer.

"Impactul pe care l-au avut membrii trupei The Beatles asupra culturii populare şi a civilizaţiei umane nu este unul exagerat", a declarat Ron Howard, fost actor în tinereţe, recompensat apoi cu două premii Oscar în 2002 în calitate de regizor şi producător al filmului "O minte sclipitoare/ A Beautiful Mind".

Filmul va descrie evoluţia trupei britanice de la nivelul unui mic grup care cânta rock în Liverpool în 1960, apoi în Hamburg, în Germania, înainte de a "cuceri" America în 1964 după apariţia în emisiunea de televiziune "The Ed Sullivan Show".

Vestea despre demararea acestui proiect cinematografic a fost anunţată în aceeaşi perioadă în care se împlinesc 50 de ani de la prima apariţie a formaţiei The Beatles în acel show de televiziune american.

Filmul va include imagini originale din concerte şi numeroase piese interpretate live de trupa britanică în perioada menţionată.

Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr şi George Harrison au format trupa The Beatles, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

Ron Howard, în vârstă de 60 de ani, s-a născut într-o familie de cineaşti şi a debutat în industria cinematografică în calitate de actor, la vârsta de doar 18 luni. După câteva roluri pe micul şi marele ecran în tinereţe, care i-au adus şi un Glob de Aur, a decis să se dedice aproape exclusiv pasiunii sale principale – regia de film. În calitate de regizor, Ron Howard a creat filme care au rămas în memoria publicului, precum "Cocoon", "Departe, departe/ Far And Away", "Apollo 13", "Răscumpărarea/ Ransom", "Ed TV", "O minte sclipitoare", "Renăscut din cenuşă/ Cinderella Man", "Codul lui Da Vinci", "Frost/ Nixon", "Îngeri şi Demoni" şi "Rush: Rivalitate şi adrenalină". Pe lângă dubla victorie repurtată la Oscarurile din 2002, Ron Howard mai are în palmares o altă dublă nominalizare la Oscar în 2009 pentru filmul "Frost/ Nixon", cinci nominalizări la Globul de Aur şi cinci nominalizări la premiile BAFTA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici