Russell Crowe a obţinut 2,8 milioane de dolari în urma unei "licitaţii de divorţ": "Un tarif orar foarte bun pentru o tură de cinci ore"

Starul hollywoodian Russell Crowe a obţinut suma de 3,7 milioane de dolari australieni (2,8 milioane de dolari americani) în urma "licitaţiei de divorţ" pe care a organizat-o sâmbătă, în Sydney, Australia, cu ocazia celei de-a 54-a aniversări, potrivit AFP.

3909 afișări
Imaginea articolului Russell Crowe a obţinut 2,8 milioane de dolari în urma unei "licitaţii de divorţ": "Un tarif orar foarte bun pentru o tură de cinci ore"

Russell Crowe a obţinut 2,8 milioane de dolari în urma unei "licitaţii de divorţ": "Un tarif orar foarte bun pentru o tură de cinci ore"

Peste 200 de obiecte personale şi din filmele în care a jucat, inclusiv piese de recuzită din "Gladiatorul/ Gladiator" şi "Cinderella Man", au putut fi cumpărate la licitaţia intitulată "Russell Crowe: The Art of Divorce- Arta divorţului".

"Un tarif orar foarte bun pentru o tură de cinci ore", a scris Crowe pe platforma de socializare Twitter, după licitaţie, care a avut loc şi în aceeaşi zi în care ar fi împlinit 15 ani de la căsătoria cu cântăreaţa Danielle Spencer.

Şeful filialei din Australia a casei Sotheby's, Gary Singer, a spus că licitaţia a fost "un succes incredibil", cele mai scumpe obiecte fiind cele din filmul premiat cu Oscar "Gladiator".

Printre cele mai disputate obiecte a fost o replică funcţională a unui car roman din "Gladiatorul", estimată la 10.000 de dolari australieni şi vândută pentru 65.000 de dolari australieni.

De asemenea, platoşa purtată în scena morţii din acest film a fost adjudecată pentru 125.000 de dolari australieni, o sabie din lemn pentru antrenamente, pentru 20.000 de dolari australieni, iar una din metal, pentru 70.000 de dolari australieni.

Crowe a avut o apariţie surpriză la eveniment, înainte de licitarea unei viori din 1890 creată de italianul Leandro Bisiach Snr, care a fost adjudecată pentru 135.000 de dolari australieni.

Crowe a spus că a fost amuzant să organizeze licitaţia pentru fani şi a adăugat că a folosit vioara la filmările pentru lungmetrajul lansat în 2003 "Master and Commander".

La licitaţie au putut fi cumpărate şi bijuterii pe care Crowe le-a oferit fostei sale soţii.

Russell Crowe şi Danielle Spencer s-au despărţit în 2012, dar au divorţat oficial abia în decembrie 2017. Cei doi au doi copii împreună, Charles, născut în decembrie 2003, şi Tennyson, născut în iulie 2006.

Russell Crowe, care s-a născut în Noua Zeelandă, dar a crescut în Australia, a câştigat, în 2001, premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru prestaţia din "Gladiatorul", primind alte două nominalizări la premiile Academiei americane pentru rolurile din "Scandal în industria tutunului/ The Insider" (1999) şi "O minte sclipitoare/ A Beautiful Mind" (2001).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici