Salariul INCREDIBIL de mic pe care l-a avut Jeff Bezos în 2018, deşi este cel mai bogat om din lume

Jeff Bezos, cea mai bogată persoană din lume, a reuşit să câştige, în 2018, doar 81.840 de dolari, acesta fiind salariul lui anual ca CEO al gigantului Amazon. Totuşi, suma nu include valoarea acţiunilor pe care Bezos le deţine la Amazon, acestea fiind estimate la 100 de miliarde de dolari.

1597 afișări
Imaginea articolului Salariul INCREDIBIL de mic pe care l-a avut Jeff Bezos în 2018, deşi este cel mai bogat om din lume

Salariul INCREDIBIL de mic pe care l-a avut Jeff Bezos în 2018, deşi este cel mai bogat om din lume

Mai trebuie menţionat faptul că Amazon plăteşte o mulţime de bani pentru ca Bezos să fie în siguranţă. Astfel, în fiecare an, începând cu 2010, Bezos a primit servicii de securitate şi de transport în valoare de 1,6 milioane de dolari. Până în 2010, suma a fost mai mică, de ”doar” 1,1 milioane de dolari.

Reprezentanţii Amazon afirmă că aceste costuri sunt rezonabile, având în vedere salariul lui Bezos. De asemenea, el nu a primit niciodată compesaţii în urma variaţiilor de pe bursă a acţiunilor companiei Amazon, conform CNN.

De altfel, Jeff Bezos nu e singurul CEO cu salariu mic. În trecut, Steve Jobs (fostul şef al Apple, mort în 2011) câştiga anual doar un dolar, excepţie făcând anul 2001, când Apple i-a dăruit lui Jobs un avion privat. Totodată, şi fondatorii Google, Larry Page şi Sergey Brin, au salarii anuale de câte un dolar.

În ciuda faptului că are un salariu relativ mic, Bezos câştigă foarte mulţi bani în urma acţiunilor sale. Averea sa este estimată în acest moment la 151 de miliarde de dolari.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici