Salma Hayek: Am fost un imigrant ilegal în SUA

Actriţa mexicană Salma Hayek, care s-a mutat în Statele Unite ale Americii în 1991, a fost, pentru o scurtă perioadă de timp, imigrant ilegal în această ţară, potrivit contactmusic.com.

114 afișări
Imaginea articolului Salma Hayek: Am fost un imigrant ilegal în SUA

Salma Hayek: Am fost un imigrant ilegal în SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actriţa mexicană s-a mutat în Los Angeles în 1991, însă a avut statutul de imigrant ilegal pentru o scurtă perioadă de timp.
În prezent, la 44 de ani, ea a declarat într-un interviu, pentru ediţia spaniolă a revistei V, că a fost imigrant ilegal. Salma Hayek, care acum este cetăţean american şi are o fiică de trei ani, Valentina, împreună cu soţul ei, Francois Henri-Pinault, a mai spus că s-a confruntat cu rasismul la Hollywood când a debutat.
"Am fost nevoită să îndur rasismul şi discriminarea la Hollywood, când am început. Nu eram potrivită pentru regizorii şi producătorii americani, ca mexicană într-un rol principal. Hollywood-ul a crescut cu siguranţă şi a început să accepte actorii latini, însă pe atunci nici nu existam. Nu eram parte din nici o poveste", a spus ea.
Ea a adăugat că sunt 40 de milioane de mexicani în Statele Unite ale Americii şi de aceea a fost ciudat ca aceştia să fie ignoraţi.
"Am avut onoarea să fac parte din prima mică generaţie de oameni care au rupt nişte bariere. Dar nu am fost singura, Jennifer Lopez a făcut parte din ea, Ricky Martin a avut un rol esenţial. A fost un grup de oameni minunaţi în momentul potrivit", a mai spus actriţa.
Salma Hayek este una dintre cele mai exotice frumuseţi de la Hollywood. Ea a fost nominalizată la Oscar pentru portretul pictoriţei mexicane Frida Kahlo din "Frida" (2002). Salma Hayek este producătorul executiv al celebrului serial de televiziune american "Betty cea urâtă din New York". După naşterea fiicei sale a făcut o pauză în carieră, dar a revenit pe platouri anul trecut, jucând în filmul "Cirque du Freak - The Vampire's Assistant" (2010).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici