Şamponul nuanţator: ghid de folosire corectă

  • Şamponul nuanţator este ideal pentru tonurile de blond sau şuviţe, sau dacă vrei să îţi menţii culoarea între programările de la salon.
  • Efectul şamponului nuanţator se pierde după mai multe spălări.
2982 afișări
Imaginea articolului Şamponul nuanţator: ghid de folosire corectă

Şamponul nuanţator: ghid de folosire corectă

Şamponul nuanţator este un produs de îngrijire de care femeile sunt atrase, dar şi puţin speriate. De ce?  Ei bine, acest şampon magic face minuni asupra culorii, dar multe doamne se tem să folosească un astfel de tratament ca nu cumva, din greşeală, să îşi strice culoarea părului. Aşadar, iată ce ar trebui să ştii despre folosirea acestui produs.

La ce este bun şamponul nuanţator? Beneficiile şamponului nuanţator.

Şamponul nuanţator este ideal pentru tonurile de blond sau şuviţe, dacă vrei să îţi menţii culoarea între programările de la salon. Ştii de ce acest şampon are culoarea mov? Pentru că, pigmentul violet neutralizează culorile calde şi oferă părului blond aspectul proaspăt ca după o vizită la salon.

Şamponul nuanţator este util oricărei blonde, fie că vorbim de blond auriu sau caramel. Atuul lui este că ţine departe culoarea „galben pui” de părul blond.

Acest produs nu schimbă radical culoarea părului, dar face o diferenţă vizibilă. Avantajul este faptul că poţi controla intensitatea nuanţei în funcţie de cât de des îl foloseşti, iar dacă ulterior nu îţi place culoarea rezultată atunci nu trebuie decât să te speli cu şamponul obişnuit pentru a se estompa. Efectul şamponului nuanţator se pierde după mai multe spălări.

Un alt avantaj este faptul că îl poţi folosi cu uşurinţă acasă, deci un cost mai redus şi o economie de timp faţă de o nuanţare la coafor.

În afară de şamponul nuanţator pe tonuri de blond, mai găseşti şi şampon nuanţator pentru arămiu şi păr roşcat care practic ajută la împrospătarea culorii părului vopsit în nuanţe de roşcat şi mahon.

Astfel de şampoane colorante sunt recomandate pentru păr blond deschis, mediu sau închis, maro deschis, maro mediu. De exemplu, dacă ai părul brunet, nicio nuanţă de şampon nuanţator blond nu îţi va putea schimba culoarea în blond.

De asemenea găseşti şi şampon nuanţator pentru părul şaten (brun) şi respectiv brunet. Iar acestea pot fi utile ori pentru împrospătarea culorii unui păr vopsit care şi-a pierdut mult din intensitate/culoare sau pur şi simplu pentru un twist de culoare când te-ai plictisit de lookul tău.

Persoanele cu părul mai închis la culoare, castaniu închis sau aproape de mahon şi brunet, nu îşi pot schimba prea uşor culoarea cu un şampon nuanţator, deoarece pe o nuanţă atât de închisă aceste produse nu îşi fac efectul, “nu prind”. Se poate să aibă un oarecare efect, dar schimbarea să fie foarte mică sau doar în zonele cu fire de păr alb.

Pentru siguranţă, înainte de a folosi şamponul nuanţator, citeşte cu atenţie descrierea produsului şi verifică care sunt nuanţele de păr asupra căruia se aplică produsul pentru rezultate maxime.

Cât de des trebuie folosit şamponul nuanţator?

”Frecvenţa utilizării acestui tip de şampon diferă de la un tip de blond la altul. În cazul unui păr auriu, ideal este să îl foloseşti atunci când firul de păr începe să-şi schimbe nuanţa, în timp ce, pentru părul foarte deschis, vopsit în tonuri reci, şamponul nuanţator ar trebui folosit cu regularitate”, spune Mihai Badin, stilist Wella Professionals.

Specialiştii recomandă folosirea acestui produs o dată pe săptămână, în funcţie de efectul dorit.

Cât trebuie lăsat pe păr să acţioneze?

Dacă luăm două şampoane nuanţatoare, observăm că timpul de acţionare diferă pentru că niciun produs nu este identic altuia. Unele pot fi mai puternice, în timp ce altele mai slabe, ceea ce înseamnă că ai nevoie de câteva minute bune pentru diferenţe notabile.

Şampoanele nuanţatoare nu se aseamănă între ele.

Citeşte întotdeauna instrucţiunile de folosire ale produsului şi măsoară timpul cu atenţie.
Instrucţiunile de folosire vor indica cât timp trebuie să laşi şamponul să acţioneze astfel încât să obţii nuanţa respectivă pe părul indicat în recomandările produsului. Bineînţeles, cu cât laşi şamponul colorant să acţioneze mai mult, cu atât sunt mai multe şanse ca efectul să fie mai pronunţat. Dar totuşi, nu ar trebui să îl laşi să acţioneze cu mai mult de 5 -10 minute faţă de timpul indicat dacă nu vrei să rişti să obţii alt rezultat faţă de cel planificat.

Ce se întâmplă dacă foloseşti şamponul nuanţator pe părul uscat?

Există multe trucuri despre şamponul nuanţator care circulă pe Internet. ”Pentru că părul este mult mai poros atunci când este uscat, produsul nu se absoarbe uniform, iar astfel vei obţine efecte diferite şi pete. Ideal este să aplici produsul pe părul umed şi să-l masezi pentru un finish fără cusur”, ne sfătuieşte specialistul Wella Professionals.

Unele persoane spun că dacă vrei o nuanţă mai puternică să aplici acest gen de produs pe părul uscat înainte de spălare. Însă acest sfat este complet greşit, deoarece părul este mult mai poros atunci când este uscat, iar nuanţa se va absorbi neuniform pe lungimi. Şi nu vrei aşa ceva, corect?! Acesta se aplică cel mai bine pe părul umed, după ce ai masat delicat lungimile.

Sfaturi pentru a preveni decolorarea tonurilor de păr

  • Optează pentru antioxidanţi- Poluanţii sunt principala cauză a acestor efecte. Atunci când foloseşti antioxidanţi pentru îngrijirea părului, precum colecţia ColorMotion+, acest produs poate bloca radicalii liberi, iar astfel ei nu vor mai acţiona asupra părului.
  • Foloseşte o cască de înot- Clorul din apa de piscină este un alt agresor pentru păr, pentru că îndepărtează uleiurile esenţiale, îl usucă, iar culoarea se îndepărtează mai repede. Un truc pentru a menţine părul sănătos este folosirea unei căşti pentru înot.
  • Foloseşte protecţie pentru păr- Ştim deja că instrumentele de styling şi temperaturile crescute ne agresează părul şi ne afectează culoarea. Este recomandat să foloseşti spray pentru protecţie termică pentru a crea un scut de protecţie asupra acestor factori.

Cum acţionează şamponul nuanţator asupra părului alb?

În timp, părul alb tinde să prindă nuanţe de galben, iar acestea pot fi neutralizate cu şamponul nuanţator pentru blond. Ai grijă însă, să nu-l laşi să acţioneze prea mult timp.

Şamponul nuanţator poate usca părul?

Acest detaliu ţine de tipul de şampon nuanţator pe care alegi să îl foloseşti. Un produs de calitate nu va usca părul, ci doar va neutraliza culorile nedorite, redând nuanţa aleasă. Iar după şamponare, se recomandă folosirea unui balsam sau a unei măşti hidratante.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici