Samsung şi-a prezentat telefonul pliabil. Ce poate face Infinity Flex, „temelia smartphone-ului de mâine” | FOTO, VIDEO

Samsung a prezentat un telefon pliabil în cadul unei conferinţe în San Francisco, apreciind că ecranul Infinity Flex este „temelia smartphone-ului de mâine” şi că intenţionează să înceapă producţia în următoarele luni, informează BBC.

2900 afișări
Imaginea articolului Samsung şi-a prezentat telefonul pliabil. Ce poate face Infinity Flex, „temelia smartphone-ului de mâine” | FOTO, VIDEO

Samsung a prezentat un telefonul pliabil, producţia începe în următoarele luni

Dispozitivul seamănă cu o tabletă de 7,3 inci (18,5 cm). Samsung dezvoltă conceptul de mai bine de cinci ani, la concurenţă cu Huawei. Dar ambele companii au fost depăşite de Royole, un start-up mai puţin cunoscut, care a anunţat săptămâna trecută o versiune proprie a telefonului pliabil.

Spre deosebire de FlexPai de la Royole, Samsung nu a dezvăluit aspectul final al dispozitivului şi nici numele acestuia.

Compania a precizat că viitorul telefon ar putea rula trei aplicaţii simultan.

Justin Denison, executivul care a prezentat telefonul, a remarcat că atunci când dispozitivul este îndoit, încape cu uşurinţă într-un buzunar,

Livrările de telefoane ale Samsung au scăzut cu 13,4% anul trecut, potrivit firmei de cercetare de piaţă IDC, iar cota de piaţă a companiei a scăzut de la 22,1% la 20,3%.

Dar analiştii spun că un telefon flexibil are potenţialul de a consolida marca Samsung şi de a creşte interesul pentru dispozitivele acesteia.

"Diferenţierea este foarte importantă", a comentat Marta Pinto de la compania de cercetare de piaţă IDC. "Dacă vine pe piaţă cu un dispozitiv nou şi interesant, poate căpăta un nou impuls şi şansa de a reveni pe creştere".

Google a avut, de asemenea, un eveniment dedicat dezvoltatorilor Android, la care un inginer a anunţat că sistemului de operare va fi modificat pentru a permite fabricanţilor să creeze telefoane pliabile.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici