Sandra Bullock a donat 1 milion de dolari pentru sinistraţii din Japonia

Actriţa americană Sandra Bullock a donat 1 milion de dolari pentru familiile din Japonia afectate de seismul şi tsunami-ul care au lovit această ţară la sfârşitul săptămânii trecute, au anunţat, joi, reprezentanţi ai Crucii Roşii americane.

52 afișări
Imaginea articolului Sandra Bullock a donat 1 milion de dolari pentru sinistraţii din Japonia

Sandra Bullock a donat 1 milion de dolari pentru sinistraţii din Japonia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Crucea Roşie americană este extrem de recunoscătoare pentru acest sprijin generos din partea Sandrei Bullock şi a familiei sale", se afirmă în comunicatul de presă emis de această organizaţie. Această donaţie este "de o importanţă crucială într-o perioadă în care Crucea Roşie depune eforturi uriaşe pentru a asigura ajutorul de urgenţă" acordat sinistraţilor.

Aceasta este cea mai mare donaţie făcută de o celebritate în contul Crucii Roşii după seismul din Japonia şi până în prezent, deşi organizaţia de caritate a anunţat că a primit şi alte donaţii importante, însă ele proveneau din surse anonime.

La rândul ei, organizaţia USAID (United States Agency for International Development) a donat Crucii Roşii japoneze suma de 10 milioane de dolari.

Aceasta nu este pentru prima oară când Sandra Bullock a făcut donaţii importante pentru persoanele care au avut de suferit de pe urma unor catastrofe naturale. Actriţa americană, laureată cu Oscar în 2010 pentru rolul din drama "The Blind Side", a donat tot 1 milion de dolari pentru victimele cutremurului din Haiti. Ea este implicată şi în acţiunile umanitare şi de reconstrucţie a oraşului american New Orleans, ce a avut mult de suferit de pe urma uraganului Katrina din 2005.

Şi alte staruri internaţionale au început să facă donaţii în favoarea familiilor din Japonia. Miercuri, cântăreaţa Lady Gaga a anunţat că a obţinut 250.000 de dolari doar în două zile, vânzând o linie de brăţări din cauciuc, al căror design îi aparţine.

Grupul rock Linkin Park, printr-unul dintre soliştii săi, Mike Shinoda, care este de origine japoneză, a anunţat că a creat o linie de tricouri - care conţin mesajul "Nu sunteţi singuri" -, iar încasările obţinute din vânzarea acestora vor fi donate unei asociaţii de caritate.

La rândul lor, membrii grupului Black Eyed Peas şi-a îndemnat fanii, printr-un mesaj înregistrat la sfârşitul celui mai recent videoclip al grupului, să facă donaţii în contul Crucii Roşii.

Cineastul american Clint Eastwood a anunţat că va dona Crucii Roşii din Japonia o parte din încasările generate de cel mai recent film al său, drama "Hereafter: Dincolo de viaţă", provenind din vânzările de DVD-uri şi discuri Blue-ray.

Cutremurul care a afectat, vineri, nord-estul Japoniei a fost cel mai puternic seism înregistrat vreodată în acest arhipelag, având magnitudinea de 9 potrivit institutului american de geofizică (USGS). Seismul a provocat valuri tsunami şi a fost urmat de replici puternice. Acest seism este al patrulea cel mai puternic din lume, din 1900 şi până în prezent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici