Sarah Jessica Parker organizează o strângere de fonduri pentru campania lui Barack Obama

Sarah Jessica Parker se alătură starurilor de la Hollywood care se implică în strângerea de fonduri pentru campania electorală a lui Barack Obama, organizând un eveniment în acest sens pe 14 iunie, la reşedinţa sa din New York.

194 afișări
Imaginea articolului Sarah Jessica Parker organizează o strângere de fonduri pentru campania lui Barack Obama

Sarah Jessica Parker (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Atât preşedintele american, cât şi soţia sa, Michelle, vor participa la acest dineu, care va avea loc în locuinţa pe care Jessica Parker o împarte cu soţul său, actorul Matthew Broderick, situată în West Village, New York, informează dailymail.co.uk.

De asemenea, în urma unei tombole, la care biletele costă 5 dolari, un suporter al lui Obama va fi invitat de actriţă să participe la eveniment. Nu se ştie deocamdată cine va mai fi invitat şi nici cât va costa participarea.

Anunţul acestui dineu - făcut vineri printr-un email adresat partidului democrat - vine la doar o săptămână după ce George Clooney a găzduit un dineu în cadrul campaniei lui Obama, la reşedinţa sa din Los Angeles.

Barack Obama a strâns aproape 15 milioane de dolari pentru campania sa electorală la dineul organizat de George Clooney, la care au participat numeroase staruri hollywoodiene, ce au plătit sume uriaşe pentru dreptul de a lua cina cu preşedintele american.

Sarah Jessica Parker a mai anunţat că persoana care câştigă la loteria organizată de ea va veni însoţită, cuplul având cazare şi transport asigurate, dar şi bilete la un concert al cântăreţei Mariah Carey.

Preşedintele democrat s-a angajat din aprilie 2011 într-o veritabilă cursă pentru obţinerea milioanelor de dolari necesare campaniei sale şi a participat la peste 110 evenimente de campanie. Potrivit celor mai recente cifre, date publicităţii la începutul lunii aprilie, Obama a reuşit să strângă 200 de milioane de dolari într-un an.

Aceste fonduri sunt cruciale, pentru că ele permit finanţarea deplasărilor sale şi achiziţionarea de spaţii publicitare. Candidaţii pot opta pentru o finanţare publică, dar în acest caz bugetul lor este plafonat.

Regulamentul de finanţare a campaniilor a fost modificat în 2010 printr-o decizie a Curţii Supreme care a permis companiilor să plătească contribuţii financiare în favoarea unui candidat, fără limite. Până acum, adversarul lui Obama, republicanul Mitt Romney, a reuşit să beneficieze cel mai mult de pe urma acestei reguli noi, în timp ce democraţii insistă asupra importanţei pe care o au donaţiile persoanelor private.

Sarah Jessica Parker a devenit celebră jucând în serialul de televiziune "Totul despre sex", dar şi în continuările pentru marele ecran ale acestei producţii. Ulterior, ea a apărut într-o serie de comedii, precum "Cum să dai afară din casă un burlac de 30 de ani", "Familia Stone", "Ce-o fi cu soţii Morgan?", "De anul nou", "Oare cum o reuşi". Pentru rolul din serialul "Totul despre sex" a câştigat două premii Emmy şi patru Globuri de Aur, în schimb, pentru rolul din al doilea lungmetraj inspirat de această serie a câştigat, alături de colegele de distribuţie, un premiu Zmeura de Aur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici