Scandal după ce angajaţii unei companii de energie i-au trimis o parolă temporară jignitoare unei cliente

O companie de energie americană este acuzată de rasism după ce i-a trimis unei cliente de culoare o parolă nepotrivită.

42709 afișări
Imaginea articolului Scandal după ce angajaţii unei companii de energie i-au trimis o parolă temporară jignitoare unei cliente

Scandal după ce angajaţii unei companii de energie i-au trimis o parolă temporară jignitoare unei cliente

Erica Conway, din Renton, Washington, a sunat la companie după ce şi-a uitat parola de la contul online. Puget Sound Energy i-a trimis o parolă temporară, dar nu una oarecare, ci una ofensatoare. Femeia a spus că după ce a văzut parola, care era „N***aHHJ”, a fost „şocată, dezgustată şi mânioasă”. „Nici măcar acum nu prea pot crede că acest lucru s-a întâmplat”, a declarat Conway mai târziu, pentru o televiziune locală.

Când a întrebat-o pe angajata companiei, care s-a prezentat cu numele „Lydia”, dacă nu filtrează combinaţiile jignitoare, aceasta i-a spus clientei că fac acest lucru. Apoi Conway a întrebat-o de ce nu au exclus cuvântul „nigga”, iar Lydia a spus că nu au făcut acest lucru deoarece nu îl mai foloseşte nimeni, potrivit Indy100.com.

Ulterior, după ce subiectul a ajuns în presă, Janet Kim, un purtător de cuvânt al companiei. şi-a cerut scuze, dar a susţinut că incidentul a fost cauzat de o eroare de computer. „Ne cerem scuze clientului şi comunităţii pentru ce s-a întâmplat şi vrem să facem ceea ce este necesar pentru a îndrepta lucrurile. Totuşi, aceste parole sunt generate automat şi merg din sistem direct la clienţi”, a declarat Kim.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici