Scandal în lumea circului: Fondatorul Cirque du Soleil a fost reţinut pentru cultură de marijuana

Miliardarul canadian Guy Laliberté, fondatorul companiei de divertisment Cirque du Soleil, a fost reţinut după ce s-a descoperit că el cultiva canabis pe atolul său privat din Polinezia Franceză, potrivit Le Figaro.

589 afișări
Imaginea articolului Scandal în lumea circului: Fondatorul Cirque du Soleil a fost reţinut pentru cultură de marijuana

Scandal în lumea circului: Fondatorul Cirque du Soleil a fost reţinut pentru cultură de marijuana

Laliberté a fost reţinut în noaptea de marţi spre miercuri, potrivit televiziunii locale Polynésie Première, informaţia fiind confirmată de Parchetul din Papeete.

Cu câteva săptămâni în urmă, jandarmii l-au reţinut pe un apropiat al miliardarului, pentru posesie de canabis, iar în telefonul acestuia au fost descoperite fotografii cu plantaţia.

Guy Laliberté trebuie să se prezinte la o audiere miercuri. Autorităţile doresc să stabilească dacă miliardarul făcea trafic de droguri.

Potrivit unui comunicat emis de compania sa, Lune Rouge, „Guy Laliberté se disociază total de orice speculaţii care l-ar asocia cu vânzarea sau traficul de stupefiante". Acesta foloseşte canabis cu scop „medical" şi „strict personal", potrivit aceluiaşi comunicat.

Canabisul era cultivat într-un container încuiat cu cheia. „Toată lumea din Nukutepipi ştia (despre canabis, n.r.)", a declarat unul dintre cei aproximativ 120 de angajaţi de pe acest atol privat din arhipelagul Tuamotu. Acesta a mai spus, sub protecţia anonimatului, că în acel container erau cultivate câteva duzini de plante.

Guy Laliberté a investit deja în producerea de marijuana medicală în Canada.

Din luna iulie, omul de afaceri îşi oferă atolul spre închiriere, contra sumei de 900.000 de euro pe săptămână.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici