SCANDALUL Cambridge Analytica: Facebook va anunţa utilizatorii ale căror date ar fi putut fi accesate ilegal

Compania americană Facebook va notifica luni utilizatorii ai căror date ar fi putut fi sustrase şi folosite în mod fraudulos de către firma britanică de consultanţă Cambridge Analytica, informează site-ul agenţiei Associated Press News şi postul CNN.

1564 afișări
Imaginea articolului SCANDALUL Cambridge Analytica: Facebook va anunţa utilizatorii ale căror date ar fi putut fi accesate ilegal

Compania va posta un link pe contul fiecărui utilizator ai cărui date au fost afectate, unde vor fi numite toate aplicaţiile care au acces la Facebook şi care ar fi putut fi folosite pentru sustragerea informaţiilor personale.

"Ca parte a acestui proces vom anunţa utilizatorii ai căror date a fi putut fi sustrase de Cambridge Analytica", a anunţat compania.

Cu ajutorul link-ului, utilizatorii celei mai mari reţele de socializare online vor putea şterge aplicaţiile respective şi vor putea preveni sustragerea altor date.

Potrivit postului BBC, utilizatorii vor primi notificarea în jurul orei 17.00 BTs (ora României, 19.00).

Comisia Europeană a anunţat vineri că datele a 2,7 de milioane de utilizatori Facebook din ţările Uniunii Europene au fost accesate ilegal de compania de consultanţă britanică Cambridge Analytica. În acest context, comisarul european pentru Justiţie, Consumatori şi Egalitate de Gen, Vera Jourova, a declarat că nu este mulţumită de măsurile luate de compania Facebook.

Firma Cambridge Analytica este investigată în Marea Britanie de Parlament şi de autorităţile de reglementare sub acuzaţia unor activităţi ilegale în campania privind referendumul pe tema apartenenţei ţării la Uniunea Europeană.

Activistul Christopher Wylie, cel care s-a ocupat de aplicarea proiectului înainte de a deveni denunţătorul acestuia, a declarat pentru postul NBC News că în total datele a peste 87 de milioane de utilizatori ar fi putut fi accesate de Cambrige Analytica.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici