Scara Sfântă pe treptele căreia ar fi urcat Isus, dezvelită din învelişul de lemn pentru prima dată în ultimii 300 de ani. Ce îndemn au primit creştinii

Scara Sfântă din Roma, despre ale cărei trepte se spune că ar fi fost urcate de Iisus Cristos în Ierusalim, a fost dezvelită din învelişul din lemn care o protejează de obicei, pentru prima dată în ultimii 300 de ani, şi restaurată, potrivit Reuters.

2755 afișări
Imaginea articolului Scara Sfântă pe treptele căreia ar fi urcat Isus, dezvelită din învelişul de lemn pentru prima dată în ultimii 300 de ani. Ce îndemn au primit creştinii

Scara Sfântă din Roma, dezvelită şi restaurată pentru prima dată în ultimii 300 de ani

Cele 28 de trepte vor fi accesibile credincioşilor pentru o perioadă de timp limitată, urmând să fie din nou acoperite cu lemn în luna iunie.

Credincioşii pot urca această scară doar în genunchi, pentru a avea contact direct cu piatra.

Potrivit tradiţiilor, scara, cunoscută ca "Scala Sancta", a făcut parte din palatul din Ierusalim al lui Pilat din Pont şi a fost adusă la Roma în anul 326, de Sfânta Elena, mama împăratului Constantin, după ce s-a convertit la creştinism.

 

 

 

Unii cercetători cred, însă, că scara este doar parte dintr-o legendă sau o replică a uneia din palatul lui Pilat.

Pilat a fost guvernatorul roman al provinciei Iudeea şi, potrivit Bibliei, a cedat solicitărilor liderilor evrei din Ierusalim de a-l crucifica pe Iisus.

În 1723, papa Inocenţiu al XIII-lea a cerut ca această scară să fie acoperită cu lemn, fiind în pericol să fie deteriorată grav de pelerini.

În prezent, anual, sanctuarul care adăposteşte Scala Sancta este vizitat de mii de credincioşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici