"Scările către Rai" - Orezăriile din China: Imagini care pot păcăli ochiul uman - FOTO

Hectare întregi de orezării aflate în China reuşesc să păcălească ochiul uman atunci când sunt privite în ansamblu. Câteva fotografii în care sunt înfăţişate aceste suprafeţe mari de pământ dau impresia unor tablouri.

12899 afișări
Imaginea articolului "Scările către Rai" - Orezăriile din China: Imagini care pot păcăli ochiul uman - FOTO

"Scările către Rai" - Orezăriile din China: Imagini care pot păcăli ochiul uman (Imagine: Daily Mail)

O serie de terase pe care sunt dispuse orezării la baza munţilor Yuanyang din sud-vest-ul Chinei au fost surprinse în câteva fotografii care pot păcăli ochiul uman, notează tabloidul britanic Daily Mail

Descrise drept "scările către Rai" aceste orezării se află la o altitudine de 2000 de metri. Orezăriile Hani din China au fost construite în urmă cu aproximativ 2.500 de ani de strămoşii oamenilor care locuiesc acum în această zonă.  

Nevoiţi să cultive orezul în această zonă, locuitorii din apropierea munţilor Yuanyang au creat terasele pentru a favoriza dezvoltarea culturilor.  

Pentru a-şi arăta recunoştinţa faţă de măiestria felului în care au construit orezăriile, dinastia Ming a Chinei a acordat titlul de "Sculpturi îndemânatice" zonei Hani, iar acest loc a fost încadrat de UNESCO ca zonă a patrimoniului cultural şi natural.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici