Schimbare importantă la Vatican: Gărzile elveţiene ale Papei vor purta de acum încolo coifuri printate 3D | FOTO

Timp de sute de ani, gărzile elveţiene de la Vatican au purtat, în mare parte, aceleaşi uniforme. Anul acesta, soldaţii vor face o schimbare importantă: coiful, numit morion, va fi înlocuit cu unul printat 3D, potrivit publicaţiei The Verge.

8285 afișări
Imaginea articolului Schimbare importantă la Vatican: Gărzile elveţiene ale Papei vor purta de acum încolo coifuri printate 3D | FOTO

Gărzile elveţiene de la Vatican vor purta de acum încolo coifuri printate 3D

Uniformele purtate astăzi de soldaţii din Garda Elveţiană Pontificală au fost introduse în 1914 şi sunt inspirate de desene din epoca Renaşterii în care apar soldaţii care îl păzeau pe Papă. Schimbarea care se va face în curând a fost anunţată anul trecut. Coifurile vor fi înlocuite cu unele realizate din PVC, un material mai uşor şi mai ieftin.

Un alt motiv pentru care s-a luat măsura este faptul că metalul nu este un material practic. Acesta este greu, iar vara se încinge atât de tare încât îi poate chiar arde pe soldaţi.

Primul lot de 80 de noi coifuri a fost livrat pe 22 ianuarie. Acestea au fost realizate după modelul unora din secolul al XVI-lea.

Noul coif al gărzilor elveţiene

Pentru realizarea unui morion modern, o imprimantă 3D are nevoie de 14 ore. Prin comparaţie, un coif din metal este realizat în 130 de ore de un fierar priceput.

Noile modele sunt şi mai uşoare. Un astfel de morion cântăreşte 570 de grame, faţă de 2 kilograme în cazul coifului metalic actual. Mai mult, modelele din PVC includ orificii pentru ventilaţie şi sunt la fel de rezistente ca cele pe care le înlocuiesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici