Scrisoarea ”John Lennon în război cu McCartney” = 30000 dolari. Valoarea The Beatles

1971-John Lennon îi scrie lui Paul McCartney o scrisoare fără regrete şi întoarcere. 2016-Această scrisoare a fost vândută prin casa de licitaţii RR Auction pentru 30000 dolari, informează BBC. Cum se judecă importanţa acesteia, cum două pagini costă 30000 dolari?

577 afișări
Imaginea articolului  Scrisoarea ”John Lennon în război cu McCartney” = 30000 dolari. Valoarea The Beatles

FOCUS: Scrisoarea ”John Lennon în război cu Paul McCarthy”= 30000 dolari. Valoarea The Beatles

Colecţionarul din Dallas, cel care a licitat şi câştigat scrisoarea, credem că a judecat astfel:

1. iraţional-este Beatles. De Beatles te plictiseşti sau mori. Beatles prin cântec te iniţiază în dragoste, într-un fel liber de a exista. Asociaţii simple de cuvinte, muzică pe înţelegerea oricui.

2. istoric - scrisoarea dintre cei mai tari-creativi Beatleşi: Paul şi John. Formaţia britanică de rock care a schimbat istoria lumii. Începutul ei este 1960, dar istoria Beatles traversează toată epoca hippie. Din păcate, însăşi finalul tragic al lui Lennon contează în licitaţie. Lennon a fost ucis de un împătimit, în 1980.

https://www.youtube.com/watch?v=s0nbMeX8uBM

3. jocul licitaţiei-mai mulţi oameni şi-au dorit scrisoarea.

4. Scrisoarea în sine contează. Explică dedesupturile felului în care criza din interiorul Beatles a degenerat. Va fi citată de acum de orice istorie BeatlesJohn Lennon îi scrie lui Paul McCartney si sotiei lui, Linda, Sunt două pagini scrise de mână de către John Lennon! Avem scrisul lui Lennon. Care-i arată personalitatea, nu? Avem descrierea felului în care Paul McCartney şi soţia lui de atunci Linda McCartney l-au tratat pe John şi pe soţia lui, Yoko Ono. John Lennon ar fi redactat scrisoarea drept răspuns la criticile Lindei. John pare-se nu a anunţat public că părăseşte trupa The Beatles. Adevărul pare a fi altul: "Referitor la faptul că nu am spus nimănui că voi părăsi The Beatles - Paul şi Klein (Allen Klein, managerul trupei, n.r.) v-aţi petrecut o zi întreagă pentru a mă convinge că era mai bine să nu spun nimic nimănui - cerându-mi să nu spun nimic deoarece ar afecta The Beatles. Îţi aminteşti acest lucru?"

Detaliul esenţial credem că se ascunde însă în critica lui John la adresa lui Paul: "Am citit scrisoarea ta şi mă întrebam dacă nu a fost scrisă de un admirator de vârstă mijlocie, irascibil, al trupei The Beatles".

Fostul solist al grupului britanic l-a ironizat pe colegul său de trupă, vorbind despre gândurile acestuia despre moştenirea lăsată de celebra formaţie: "Chiar crezi cu adevărat că cea mai mare parte a artei din ziua de azi a apărut datorită The Beatles? Nu pot să cred că eşti atât de nebun - Paul - tu chiar crezi asta?".

"Când vei înceta să mai crezi asta, poate că te vei trezi la realitate! Nu am vorbit noi mereu şi am spus că suntem parte a mişcării artistice - nu toată mişcarea? Desigur, am schimbat lumea, dar încearcă să înţelegi aceste lucruri. Dă-te jos de pe discul tău de aur şi zboară!", a adăugat John Lennon în aceeaşi scrisoare, dar trebuie observat conţinutul naiv, dar admirativ al lui Paul.

http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-38037615

The Beatles: start 1960, Liverpool, formula: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr. Cea mai influentă formaţie din zona muzicii rock. 27 albume de studio, 52 de compilaţii şi 4 albume live. Peste 180 de milioane de copii în întreaga lume. Trupa, care s-a destrămat în 1970, a fost recompensată cu 10 premii Grammy, dar şi cu un Oscar.

Uite ce a adus Beatles pe lume: filosofia vieţii. Nicio încrâncenare:

https://www.youtube.com/watch?v=rfX0q1aNCos

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici