Sean Combs, Mark Wahlberg, Eminem şi Wiz Khalifa au donat un milion de sticle cu apă pentru locuitorii oraşului Flint - VIDEO

Cântăreţii Sean 'Diddy' Combs, Eminem şi Wiz Khalifa şi actorul Mark Wahlberg au donat un milion de sticle cu apă potabilă pentru locuitorii oraşului Flint din statul american Michigan, care se confruntă cu o criză a contaminării apei, informează contactmusic.com.

340 afișări
Imaginea articolului Sean Combs, Mark Wahlberg, Eminem şi Wiz Khalifa au donat un milion de sticle cu apă pentru locuitorii oraşului Flint - VIDEO

Sean Combs, Mark Wahlberg, Eminem şi Wiz Khalifa au donat un milion de sticle cu apă (Imagine: Captura video)

Cei aproximativ 100.000 de locuitori ai oraşului american nu au mai avut apă potabilă din anul 2014, când oficialii au decis să preia apa din râul Flint, ca măsură de scădere a costurilor. În plus, apa nu a fost tratată corespunzător, acest lucru ducând la prezenţa unor metale în compoziţia sa.

Sean 'Diddy' Combs şi Mark Wahlberg au trimis un milion de sticle cu brandul lor de apă, AQUAhydrate, cu ajutorul unor donaţii făcute de Wiz Khalifa şi Eminem, care este originar din Michigan.

Primele 5.000 de sticle vor ajunge la locuitori miercuri, iar Combs şi Wahlberg au declarat că vor continua să trimită sticle cu apă până când se va rezolva criza din Flint.

Cele patru vedete nu sunt singurele care au donat sticle cu apă pentru această cauză. Interpreta Cher a donat săptămâna trecută 181.000 de sticle cu apă, alături de conducerea companiei Icelandic Glacial.

Alţi artişti care s-au alăturat cauzei au fost rapperii Meek Mill şi Big Sean şi trupa Pearl Jam.

Totodată, rockerul Jack White a început o campanie de strângere de fonduri prin compania sa, Third Man Records, pe platforma CrowdRise, aceeaşi pe care au folosit-o şi Big Sean şi Pearl Jam, dându-le fanilor şansa să câştige premii în schimbul unor donaţii în bani.

Tot pentru a ajuta locuitorii din Flint, Jimmy Fallon a donat suma de 10.000 de dolari Fundaţiei Greater Flint.

Pe de altă parte, actorul american Matt Damon a criticat felul în care a fost gestionată situaţia din Flint şi i-a cerut guvernatorului statului Michigan, Rick Snyder, să demisioneze şi să fie judecat.

"Ar trebui, cel puţin, să demisioneze. Toată lumea are dreptul la un proces cinstit în Statele Unite ale Americii, iar acest om ar trebui să aibă parte de unul. Şi curând. Aceasta este opinia mea personală", a declarat Damon pentru The Daily Beast.

Starul hollywoodian, care a fondat compania de caritate Water.org cu scopul de a furniza apă potabilă şi servicii de salubritate în comunităţile devaforizate din lume, a comparat situaţia din Flint cu problemele din Etiopia.

"Am fost în Etiopia în urmă cu şase sau şapte ani, iar această problemă din Flint mi-a amintit de o situaţie similară dintr-un sat mic de acolo, unde copiii strângeau apă care avea culoarea laptelui cu ciocolată. Cam la fel ca apa din Flint, de fapt. Copiii umpleau sticle mici cu acea apă, ca să le ia la şcoală", a declarat Matt Damon pentru Sky News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici