Serialul coreean care face furori în China, deşi este interzis. "Cel mai mare serial al lor din toate timpurile"

Serialul sud-coreean Squid Game, transmis de Netflix, e serialul aflat pe val în China, în ciuda faptului că platforma de streaming nu este disponibilă în regiune, transmite NME.

3401 afișări
Imaginea articolului Serialul coreean care face furori în China, deşi este interzis. "Cel mai mare serial al lor din toate timpurile"

Serialul coreean care face furori în China, deşi este interzis. "Cel mai mare serial al lor din toate timpurile"

Cotidianul coreean JoongAng Daily susţine că serialul a adunat peste 1,7 miliarde de menţiuni pe platforma chineză de socializare Weibo până la data de 4 octombrie. 
 
Popularitatea serialului în China este impresionantă deoarece Netflix, platforma de streaming care distribuie exclusiv Squid Game, nu este disponibilă în această ţară. 
 
Deşi “Great Firewall” (Marele zid de foc chinezesc) a blocat mai multe servicii de internet globale, inclusiv platformele de socializare Facebook şi Twitter, totuşi raportul susţine că utilizatorii au recurs la descărcări ilegale lul.
 
"În prezent, Netflix este disponibil într-un total de 190 de ţări, dar nu şi China. În prezent, nu există nicio modalitate legală de a viziona Squid Game în China şi suntem conştienţi de faptul că telespectatorii din această nu urmăresc serialul în mod legal. Dar pirateria online nu este ceva nou", a declarat un oficial Netflix pentru Korea JoongAng Daily. 
 
Cu toate acestea, Netflix a mai declarat că nu intenţionează deocamdată să ia măsuri legale împotriva pirateriei, dar că în prezent cooperează cu diverse agenţii de monitorizare din întreaga lume pentru a eradica conţinutul ilegal.
 
Lee Gyu-tag, profesor la Universitatea George Mason din Coreea, spune că există şi o parte bună a problemei pirateriei conţinutului coreean. 
 
"Chiar şi atunci când emisiunile coreene sunt consumate pe ascuns, acest lucru ajută la promovarea culturii noastre. Acest lucru poate servi drept bază pentru momentul în care China va decide să îşi relaxeze reglementările privind conţinutul străin", a declarat acesta pentru Korea JoongAng Daily.
 
"Atât coreenii, cât şi chinezii sunt nemulţumiţi de această situaţie. Aşadar, în loc să-i condamnăm pur şi simplu pe chinezii pentru piraterie, putem spera că popularitatea acumulată acţionează în favoarea noastră dacă China se va deschide în viitor", a adăugat Lee.
 
Squid Game a înregistrat, de asemenea, o creştere masivă a popularităţii în întreaga lume, ajungând luna trecută pe primul loc în topul Netflix din SUA şi ajungând pe locul doi în topul global. 
 
Ted Sarandos, co-directorul executiv al Netflix, a vorbit, de asemenea, despre succesul serialului, spunând că acesta este pe cale să devină "cel mai mare serial al lor din toate timpurile".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici