Serialul "Game of Thrones" - premiu special la gala BAFTA TV

Serialul de televiziune de succes "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones" va primi un premiu special la ediţia de anul acesta a galei BAFTA TV, care va avea loc pe 22 aprilie, la Londra, potrivit bbc.com.

188 afișări
Imaginea articolului Serialul "Game of Thrones" - premiu special la gala BAFTA TV

Serialul "Game of Thrones" - premiu special la gala BAFTA TV

La gala BAFTA Television Craft Awards, actorii John Bradley (Samwell Tarly) şi Hannah Murray (Gilly) vor primi premiul din partea echipei de producţie.

Acest premiu este decernat în semn de recunoaştere a talentului inovator al echipei de producţie. De asemenea, prin acest premiu se recunoaşte contribuţia serialului la dezvoltarea industriei de televiziune britanice.

Al optulea şi ultim sezon al serialului TV "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones" va fi difuzat pe micile ecrane în 2019, a anunţat, la începutul lunii ianuarie, postul HBO, care nu a precizat, însă, şi luna în care este programată premiera. Serialul va fi difuzat pe HBO şi Sky Atlantic.

Ultimele şase episoade ale serialului vor fi difuzate la mai mult de un an de la încheierea sezonului al şaptelea.

Serialul este cel mai mare succes al postului HBO, cu aproximativ 30 de milioane de telespectatori în SUA şi o armată de fani la nivel mondial.

Sezonul final va dezvălui familia de războinici care va câştiga controlul asupra Tronului de Fier din cele şapte Regate din Westeros.

Producţia pentru acest ultim sezon a început în octombrie 2017 şi va continua până la jumătatea acestui an.

Creatorii show-ului, David Benioff şi D.B. Weiss, au declarat pentru site-ul Entertainment Weekly, în 2016, că doresc să realizeze un final al serialului cât mai spectaculos posibil.

HBO a anunţat, totodată, că Benioff şi Weiss vor şi regiza sezonul final.

Cel de-al şaptelea sezon al producţiei s-a încheiat în august 2017, înregistrând în SUA, în medie, 30 de milioane de spectatori pe episod, pe platforme media variate. Unele dintre episoadele sezonului al şaptelea au avut o durată de peste o oră.

Pauza lungă dintre sezoanele al şaptelea şi al optulea îi va permite scriitorului George R. R. Martin, ale cărui cărţi au stat la baza show-ului TV, să termine unul sau două volume noi ale seriei, la care spunea că lucrează în iulie 2017. Acţiunea serialului a devansat-o deja pe cea din cele cinci cărţi publicate de Martin în seria "Cântec de gheaţă şi foc/ A Song of Ice and Fire".

În 2017, "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones" a fost cel mai piratat serial, pentru al şaselea an consecutiv. În luna septembrie 2017, cel de-al şaptelea sezon al serialului "Game of Thrones" fusese piratat de un miliard de ori, potrivit datelor furnizate de Muso, o companie care colectează şi analizează date privind pirateria online. Primul şi penultimul episod al sezonului sunt cele care au fost descărcate ilegal de cele mai multe ori, de 187 de milioane de ori, respectiv 185 de milioane de ori.

Încă de la lansare, "Urzeala tronurilor" a devenit un fenomen global şi cel mai iubit serial din istoria HBO. "Game of Thrones" a primit foarte multe premii de la lansare, inclusiv 38 de Primetime Emmy, cinci trofee din partea Sindicatului actorilor americani şi un Peabody Award.

Inspirat din seria de romane "Cântec de gheaţă şi foc/ A Song of Ice and Fire", de George R.R. Martin, serialul "Urzeala tronurilor" are o acţiune amplasată într-un regat fictiv, numit Westeros. Magia, aventurile eroice şi elementele fantastice vin în completarea acţiunii din "Urzeala tronurilor".

Scriitorul George R.R. Martin a început să lucreze la această serie în 1991, primul volum fiind publicat în 1996. Planificată iniţial ca trilogie, seria cuprinde până în prezent cinci romane publicate şi încă două aflate în stadiul de proiect. Romanele din această serie au fost traduse în 47 de limbi străine, inclusiv în română, şi s-au vândut în peste 60 de milioane de exemplare pe plan mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici