Serialul "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones" va continua cu două sezoane noi

Serialul fantasy "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones" va continua cu două sezoane noi, au anunţat, marţi, reprezentanţii postului HBO, la două zile după ce primul episod din al patrulea sezon al acestui show TV a obţinut cea mai mare audienţă din ultimii şapte ani pentru acest post de televiziune.

2079 afișări
Imaginea articolului Serialul "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones" va continua cu două sezoane noi

Serialul "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones" va continua cu două sezoane noi (Imagine: Captură video)

Potrivit Reuters, acel episod a fost urmărit de 6,6 milioane de telespectatori duminică seară, în America de Nord, depăşind precedentul record de audienţă al serialului, care era de 5,5 milioane de telespectatori nord-americani.

Această performanţă ocupă locul al doilea în topul celor mai mari audienţe reuşite de HBO, un post deţinut de grupul Time Warner Inc., fiind depăşită doar de episodul final din serialul "Clanul Soprano", în 2007, care a fost urmărit de 11,9 milioane de telespectatori.

Fiecare episod din serialul "Urzeala tronurilor" este vizionat, în medie, de 14,4 milioane de persoane, însă această cifră include telespectatorii care înregistrează episoadele pentru a le viziona mai târziu - o practică foarte populară în rândul plătitorilor de abonamente HBO.

Inspirat din seria de romane "Cântec de gheaţă şi foc/ A Song of Ice and Fire", de George R. R. Martin, serialul original HBO "Urzeala tronurilor" are o acţiune centrată vag în secolul al XV-lea, într-un regat fictiv numit Westeros. Magicul, epicul şi fantasticul vin în completarea acţiunii din "Urzeala tronurilor".

Serialul "Game Of Thrones" a fost recompensat cu numeroase premii internaţionale, inclusiv un Glob de Aur şi un premiu Emmy, câştigate de Peter Dinklage la categoria cel mai bun actor în rol secundar.

Seria "Cântec de gheaţă şi foc" ("A Song of Ice and Fire") este o fantezie epică scrisă de romancierul şi scenaristul american George R. R. Martin. Acesta a început să lucreze la această serie în 1991, primul volum fiind publicat în 1996. Planificată iniţial ca trilogie, seria cuprinde până în prezent cinci romane publicate şi încă două aflate în stadiul de proiect. Romanele din această serie au fost traduse în peste 20 de limbi şi s-au vândut în peste 24 milioane de copii doar în America de Nord.

Cel de-al patrulea sezon al serialului "Urzeala tronurilor" a avut premiera în România pe 7 aprilie pe postul HBO.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici