Serviciul Opera sync a fost compromis de hackeri. Parolele de la 1,7 milioane de conturi, resetate

Serviciul de sincronizare a preferinţelor şi bookmark-urilor din browserul Opera a fost compromis de hackeri, iar compania norvegiană a resetat parolele la 1,7 milioane de conturi în weekend.

616 afișări
Imaginea articolului Serviciul Opera sync a fost compromis de hackeri. Parolele de la 1,7 milioane de conturi, resetate

Serviciul Opera sync a fost compromis de hackeri. Parolele de la 1,7 milioane de conturi, resetate

Potrivit Opera Software, serverele sale au fost atacate recent şi, în ciuda faptului că atacul a fost blocat repede, este posibil ca unele conturi să fi fost compromise.

Ca o măsură de precauţie, au fost resetate parolele pentru toate conturile Opera sync, scrie Go4it.

Compania susţine că datele de autentificare în serviciu sunt criptate şi chiar dacă sunt furate, descifrarea lor este dificilă.

Browserele Opera sunt folosite de 350 milioane de oameni, dintre care 1,7 milioane folosesc serviciul sync.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici