Shakira, acuzată de fraudă fiscală în Spania, riscă pedeapsa cu închisoarea

Starul muzicii pop Shakira este acuzată de fraudă de fiscul spaniol, un delict care în Spania se poate pedepsi cu până la doi ani de închisoare, informează public.fr.

14470 afișări
Imaginea articolului Shakira, acuzată de fraudă fiscală în Spania, riscă pedeapsa cu închisoarea

Shakira, acuzată de fraudă fiscală în Spania, riscă pedeapsa cu închisoarea

În urmă cu câteva luni, Shakira a fost acuzată că a ascuns câteva zeci de milioane de euro în paradisuri fiscale, depunând bani provenind din drepturi de autor în conturi bancare ascunse în Malta.

În prezent, numele Shakirei este din nou asociat cu frauda fiscală. Cotidianul spaniol La Vanguardia scrie că artista ar fi încercat să evite plata impozitelor în Spania, în perioada 2011 - 2014.

Deşi locuieşte în această ţară cu partenerul său de viaţă, jucătorul de fotbal Gerard Piqué, Shakira a explicat că, în toată această perioadă, a avut foarte multe deplasări în străinătate şi că veniturile sale au provenit din concerte pe care le-a susţinut în afara Spaniei.

Însă fiscul spaniol a informat-o că, dacă locuieşte mai mult de 183 de zile în această ţară, este obligată să o declare ca reşedinţă fiscală şi să plătească impozite ca toată lumea.

Avocatul cântăreţei spune că este vorba de o "diferenţă de criterii şi nu de o fraudă fiscală", însă autoarea hitului "Chantaje" riscă o pedeapsă de până la doi ani de închisoare.

De-a lungul carierei, Shakira a primit numeroase distincţii, printre care două premii Grammy şi 13 Latin Grammy, şi a fost nominalizată la premiile Globul de Aur în 2007, pentru melodia "Despedida", inclusă pe coloana sonoră a filmului "Dragoste în vremea holerei", de Mike Newell.

Printre cele mai reuşite colaborări ale cântăreţei au fost cele cu Beyonce şi Wyclef Jean, pentru piesele "Beautiful Liar" şi "Hips Don't Lie".

Cel mai recent album de studio al său, al 11-lea, intitulat "El Dorado", a fost lansat în mai 2017. Albumele Shakirei s-au vândut în peste 70 de milioane de copii pe plan mondial.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici