Singurul târg al căciulilor din România, organizat la Blaj de 200 de ani, atrage şi astăzi sute de vizitatori | GALERIE FOTO

Sute de comercianţi şi cumpărători participă, joi, la tradiţionalul „Târg al căciulilor”, organizat la Blaj de peste 200 de ani, de Sfântul Nicolae. Pe vremuri, oamenii îşi făceau de la acest târg majoritatea cumpărăturilor de iarnă.

981 afișări
Imaginea articolului Singurul târg al căciulilor din România, organizat la Blaj de 200 de ani, atrage şi astăzi sute de vizitatori | GALERIE FOTO

Singurul târg al căciulilor din România, organizat la Blaj de 200 de ani, atrage şi astăzi sute de vizitatori | GALERIE FOTO

În prima parte a zilei, la tradiţionalul „Târg al căciulilor”, eveniment considerat unic în ţară, au participat sute de cumpărători. Taberele au fost amplasate pe Bulevardul Republicii, cel mai circulat din oraş, dar şi pe străzile adiacente, accesul maşinilor fiind restricţionat.

Căciulile comercializate au fost în mai multe culori – negru, gri, mov, albastru, verde, kaki -, dar şi modele diferite – de astrahan, focă, iepure, nurcă, vulpe -, pentru femei şi bărbaţi. Căciulile au avut preţuri cuprinse între câteva zeci de lei şi câteva sute de lei. O parte din oameni au venit de la zeci de kilometri pentru a-şi achiziţiona un asemenea produs.

Alături de tradiţionalii ”căciulari”, denumirea populară a comercianţilor de astfel de articole, la târg participă şi alţi comercianţi, care au o gamă variată de mărfuri şi produse: haine, jucării, încălţăminte, produse cosmetice, veselă, obiecte de feronerie, ornamente de Crăciun sau halviţa şi turta dulce. De asemenea, au fost amplasate şi tarabe cu mâncare şi băutură.

Atestat documentar de peste 200 de ani, „Târgul căciulilor” este organizat, în fiecare an, cu ocazia sărbătorii de Sfântul Nicolae.

Pe vremuri, la „Târgul Căciulilor” de la Blaj se făceau majoritatea cumpărăturilor de iarnă, căciulile şi articolele din blană fiind cele mai căutate, acest eveniment fiind şi cel care stabilea, oarecum, preţul produselor, care era valabil pe tot parcursul anului. În zilele noastre, târgul de Moş Nicolae oferă o gamă mult mai amplă de produse, dar rămâne la fel de căutat de vizitatorii din toată zona Târnavelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici