Sistemele de scurgere ale apei din oraşul Pompei sunt funcţionale după 2300 de ani. Ce au de gând autorităţile

Reţeaua de tuneluri construită în secolul trei înainte de Hristos măsoară 457 de metri, iar scopul ei era transportarea apei pluviale în mare. Aceasta se află în condiţie excelentă şi va intra în utilizare, relatează Daily Mail.

7555 afișări
Imaginea articolului Sistemele de scurgere ale apei din oraşul Pompei sunt funcţionale după 2300 de ani. Ce au de gând autorităţile

sursa FOTO: Profimedia

În urma unei colaborări dintre Parcul Arheologic din Pompei şi un grup de experţi speologi a fost demarată în 2018 o evaluare a reţelei de scurgere construită în Antichitate, iar rezultatul a fost că această structură se află în condiţie excelentă, relatează Daily Mail

În zona Forumului Civil din oraşul Pompei există două intrări de statura unui om care permit accesul în reţeaua de tuneluri subterane. Construcţia care se întinde pe o lungime totală de 457 de metri continuă pe sub strada Via Marina şi se termină în zona Imperial Villa. 

Proiectul ce are în vedere explorarea acestor canale este esenţial pentru orice intervenţie viitoare de prezervare şi monitorizare.

De asemenea iniţiativa a scos la iveală potenţialul zonei subterane a Pompeiului, dar şi faptul că aceste tuneluri au fost construite în trei etape.

Tehnologia avansată care a fost folosită pentru prima dată într-o misiune de explorarea a tunelurilor din Pompei a făcut posibilă colectarea unor informaţii noi, cu foarte mare acurateţe.

În ciuda complexităţii reţelei de scurgere structura este una solidă chiar şi după 2300 de ani. 

Potrivit autorităţilor, la momentul actual, oraşul Pompei se confruntă cu inundaţii de aceea tunelurile de scurgere vor fi utilizate din nou.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici