Slash: Starurile rock din ziua de azi sunt leneşe

Slash, fostul chitarist al trupei Guns N' Roses, i-a criticat pe colegii lui de breaslă mai tineri, spunând că starurile rock din zilele noastre sunt leneşe şi le lipseşte etica profesională.

274 afișări
Imaginea articolului Slash: Starurile rock din ziua de azi sunt leneşe

Slash: Starurile rock din ziua de azi sunt leneşe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Slash mai spune că multe vedete din rock-ul actual doresc doar să câştige cât mai mulţi bani într-un timp cât mai scurt şi apoi să se retragă din activitate, informează contactmusic.com.

"Copiii din ziua de azi vor doar să încaseze o grămadă de bani, să lucreze cât mai puţin, cu cât mai puţină integritate profesională şi apoi să se retragă imediat din activitate. Ştiţi de ce eu am intrat în această industrie? Pentru că îmi plăcea să cânt. Îmi plăcea să susţin concerte. Îmi plăcea să înregistrez. Datorită acestor lucruri sunt în continuare în industria muzicală", a declarat rockerul american.

Într-un interviu acordat site-ului Independent.ie, Slah a spus că se va asigura că dacă fiii lui vor alege să lucreze în industria rock, atunci ei vor face acest lucru din motive corecte şi oneste.

"Dacă fiii mei vor dori să intre în industria rock, le voi spune: «Dacă vrei să alegi un instrument, cântă la el pentru că îţi place sunetul pe care îl face. Dacă vrei să compui cântece şi să faci parte dintr-o trupă, e ok şi asta. Trebuie însă să ştiţi că nimic nu e câştigat dinainte şi că doar plăcerea voastră de a cânta contează la început", a adăugat muzicianul american.

"Sunt copiii mei, iar eu îi voi sprijini în tot ceea ce vor decide să facă. În acest moment, nu îi văd îndreptându-se spre industria muzicală. Dar apoi îmi aduc aminte de faptul că şi pentru mine declicul s-a produs abia când aveam aproape 15 ani", a spus Slash.

Slash a lansat un nou album de studio, "World on Fire", alături de Myles Kennedy şi The Conspirators, pe 15 septembrie. "World on Fire" conţine 17 piese şi este cel de-al treilea album solo al rockerului Slash şi al doilea al său înregistrat în colaborare cu trupa sa, din care fac parte Myles Kennedy (voce), Brent Fitz (tobe) şi Todd Kerns (chitară bas). Albumul va fi promovat printr-un turneu european în toamna acestui an.

Saul Hudson, născut pe 23 iulie 1965, care evoluează pe scenă sub numele de Slash, este cunoscut publicului larg în calitate de fost chitarist al trupei Guns N' Roses, fiind considerat unul dintre cei mai talentaţi instrumentişti din muzica rock.

După destrămarea trupei Guns N' Roses, Slash, renumit pentru jobenul pe care îl poartă adeseori pe scenă în timpul concertelor sale, a cântat mai întâi alături de trupa Snakepit şi apoi a înfiinţat o nouă formaţie, împreună cu foştii lui colegi Duff McKagan şi Matt Sorum. Albumul de debut al trupei Velvet Revolver, intitulat "Contraband", s-a vândut în patru milioane de exemplare şi a câştigat un premiu Grammy. Următorul album, "Libertad", a avut mai puţin succes, iar colegii săi l-au concediat pe solistul Scott Weiland, în 2008, din cauza numeroaselor tensiuni pe care acesta le genera în cadrul trupei.

Slash şi-a lansat în aprilie 2010 primul său album solo, care îi poartă numele şi cuprinde o serie de colaborări cu diverşi muzicieni. Chitaristul american şi-a lansat cel de-al doilea album solo, intitulat "Apocalyptic Love", pe 21 mai 2012.

Artistul american a susţinut un concert şi în România, la Bucureşti, în februarie 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici