"Smartphone", un cuvânt INTERZIS în Franţa. Ce denumire oficială este obligatorie pentru telefoanele inteligente

În Franţa, mai nou, "smartphone" este interzis în documentele oficiale. Noile reguli au fost publicate recent în Monitorul Oficial. Astfel, funcţionarii publici sunt obligaţi să folosească noile denumiri în documentele oficiale.

2103 afișări
Imaginea articolului "Smartphone", un cuvânt INTERZIS în Franţa. Ce denumire oficială este obligatorie pentru telefoanele inteligente

"Smartphone", un cuvânt INTERZIS în Franţa. Ce denumire oficială este obligatorie pentru telefoanele inteligente

Propunerea este „le mobile multifunction”, adică telefon mobil multifuncţional. Mai mult, s-a propus cuvântul „fibronique” pentru fibra optică. Totodată, pentru reţeaua de bază (backbone network) se va folosi expresia „reseau dorsal”, relatează Go4it.

Această comisie lucrează în legătură strânsă cu „gardienii” limbii franceze de la Academie Francaise.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici