Snoop Dogg poate să aplice din nou pentru viza britanică

Rapperul Snoop Dogg a câştigat "bătălia" pe care a dus-o în instanţă, timp de patru ani, reuşind să anuleze decizia guvernului britanic care îi suspendase pe termen nelimitat dreptul la viză, după un incident petrecut pe aeroportul Heathrow, în 2006, relatează thesun.co.uk.

52 afișări
Imaginea articolului Snoop Dogg poate să aplice din nou pentru viza britanică

Snoop Dogg poate să aplice din nou pentru viza britanică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Snoop Dogg, în vârstă de 38 de ani, al cărui nume este Cordozar Calvin Broadus Jr., a reuşit să schimbe decizia iniţială a autorităţilor britanice, argumentând că nu a reprezentat în niciun moment o ameninţare pentru public şi că implicarea sa în acel incident de pe aeroport a fost relativ "minoră".

Doi judecători au pronunţat această decizie, la Tribunalul pentru Imigraţie din Londra. În urma acestei hotărâri, rapperul american va putea să aplice din nou pentru viza, care îi va permite să intre şi să lucreze pe teritoriul Marii Britanii.

Precedentele încercări ale rapperului american de a ridica această interdicţie nu au avut succes.

Snoop Dogg, în a cărui discografie se regăsesc albume precum "Tha Doggfather" şi "Malice N Wonderland", a fost arestat în 2006 împreună cu câţiva dintre prietenii săi, pe aeroportul Heathrow, în urma unei altercaţii. Incidentul s-a produs în sala de aşteptare de la clasa I a companiei British Aiways. Şapte poliţişti au fost răniţi, iar Snoop Dogg a petrecut o noapte în închisoare.

Rapperul american a fost eliberat, primind un avertisment pentru comportament violent, însă UK Border Agency, Autoritatea Vamală Britanică, i-a interzis permanent accesul pe teritoriul britanic, considerând că precedentele condamnări de pe teritoriul american, pentru posesie de droguri şi arme de foc, reprezintă un motiv suficient de puternic pentru a-l considera pe muzician drept o ameninţare reală pentru cetăţenii britanici.

Cordozar Calvin Broadus Jr., născut pe 20 octombrie 1970 şi cunoscut sub denumirea Snoop Dogg (în trecut Snoop Doggy Dogg), este un rapper american, nominalizat la premiile Grammy, producător muzical, dar şi actor de film. Snoop este un MC reprezentant pentru scena de hip-hop de pe Coasta de Vest a SUA, el fiind unul dintre cei mai cunoscuţi protejaţi ai lui Dr. Dre.

Snoop Dogg şi-a început cariera de rapper la începutul anilor '90, dar s-a implicat şi în actorie, jucând în noua versiune a filmului "Starsky şi Hutch" (2004). Din 1993, când a devenit celebru, Snoop Dogg a vândut aproape 20 de milioane de albume în Statele Unite. Printre hiturile sale cele mai cunoscute se numără "Who Am I (What's My Name)?", "Gin and Juice", "Groupie Luv", "From tha Chuuuch to da Palace", "Beautiful", "Drop It Like It's Hot", "That's That Shit" etc.

Snoop Dogg a susţinut un concert, în septembrie 2008, la Arenele Romane din Bucureşti, în faţa unui public de circa 4.700 de persoane. Concertul său de la Bucureşti a făcut parte dintr-un turneu pe care artistul l-a susţinut în Europa, între 27 august şi 24 septembrie. Cel mai recent album lansat de Snoop Dogg este "Ego Trippin'" (2008).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici